Makkara-munapelti

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Tämä tuhti makkarapelti on arjen pelastaja. Valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 200 g savujuusto makkaraa (Kariniemen kananpojan, rasvaa 17 %) tai 200 g Bon vegan bbq kasvisgrillimakkara

  • 2 kananmunaa

  • 150 g porkkanoita

  • 15 kirsikkatomaattia

  • 200 g herkkusieniä

  • 10 g ruokaöljyä

  • 1/2 tl valkopippuria

  • 1 tl valkosipulijauhetta

  • 1/2 tl savupaprikajauhetta

  • 2 tl provencen yrtit mausteseosta

  • ripaus suolaa

  • miehen annos
  • 300 g savujuusto makkaraa (Kariniemen kananpojan, rasvaa 17 %) tai 300 g Bon vegan bbq kasvisgrillimakkara

  • 3 kananmunaa

  • 250 g porkkanoita

  • 20 kirsikkatomaattia

  • 200 g herkkusieniä

  • 15 g ruokaöljyä

  • 1/2 tl valkopippuria

  • 1 tl valkosipulijauhetta

  • 1 tl savupaprikajauhetta

  • 3 tl provencen yrtit mausteseosta

  • ripaus suolaa

ohjeet

  • Leikkaa makkarat pituussuunnassa neljään osaan, viipaloi tai suikaloi porkkanat, leikkaa herkkusienet kuutioiksi.
  • Paista pannulla öljyssä porkkanoita ja herkkusieniä muutama minuutti. Lisää joukkoon valkopippuri ja valkosipulijauhe.
  • Laita makkarat, porkkanat, herkkusienet ja kirsikkatomaatit leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 215 asteessa noin 15 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja riko joukkoon kananmunat. Ripottele kananmunien päälle ripaus suolaa ja savupaprikajauhe. Lisää kananmunien, kasvisten ja makkaroiden päälle provencen yrtit mausteseosta ja laita vuoka takaisin uuniin noin 10 minuutiksi. Painele lopuksi kirsikkatomaatit rikki haarukalla, jotta tomaatin neste valuu ulos.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa makkara-munapellistä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!