Makkara-munapelti
3
annosta30
minutesTämä tuhti makkarapelti on arjen pelastaja. Valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
200 g savujuusto makkaraa (Kariniemen kananpojan, rasvaa 17 %) tai 200 g Bon vegan bbq kasvisgrillimakkara
2 kananmunaa
150 g porkkanoita
15 kirsikkatomaattia
200 g herkkusieniä
10 g ruokaöljyä
1/2 tl valkopippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl savupaprikajauhetta
2 tl provencen yrtit mausteseosta
ripaus suolaa
- miehen annos
300 g savujuusto makkaraa (Kariniemen kananpojan, rasvaa 17 %) tai 300 g Bon vegan bbq kasvisgrillimakkara
3 kananmunaa
250 g porkkanoita
20 kirsikkatomaattia
200 g herkkusieniä
15 g ruokaöljyä
1/2 tl valkopippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
3 tl provencen yrtit mausteseosta
ripaus suolaa
ohjeet
- Leikkaa makkarat pituussuunnassa neljään osaan, viipaloi tai suikaloi porkkanat, leikkaa herkkusienet kuutioiksi.
- Paista pannulla öljyssä porkkanoita ja herkkusieniä muutama minuutti. Lisää joukkoon valkopippuri ja valkosipulijauhe.
- Laita makkarat, porkkanat, herkkusienet ja kirsikkatomaatit leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 215 asteessa noin 15 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja riko joukkoon kananmunat. Ripottele kananmunien päälle ripaus suolaa ja savupaprikajauhe. Lisää kananmunien, kasvisten ja makkaroiden päälle provencen yrtit mausteseosta ja laita vuoka takaisin uuniin noin 10 minuutiksi. Painele lopuksi kirsikkatomaatit rikki haarukalla, jotta tomaatin neste valuu ulos.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa makkara-munapellistä.