Gado Gado -salaatti pavuilla
3
annosta30
minutesGado-gado-salaatti on indonesialainen salaatti, jossa pohjana on kevyesti kuumennetut vihannekset ja siihen voidaan lisätä proteiiniksi tofua, tempehiä tai niin kuin tässä papuja. Salaatin maukkauden salaisuus on ihana täyteläinen kastike. Tässä salaatissa riittää rouskuteltavaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
1/3 osa kukkakaali
100 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)
250 g soijapapuja (pakaste)
100 g miniluumutomaatteja
100 g ruskeita herkku- tai siitakesieniä
10 g öljyä
1 porkkana
1/2 jäävuorisalaatti
1 dl (mungpavun) ituja
1 prk (380/230g) kidneypapuja suolaliemessä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- Kastike naisen annos
3 valkosipulinkynttä
40 g maapähkinävoita
2/3 dl vettä
1/2 dl limetinmehua
1 tl chilihiutaleita
2 rkl soijakastiketta
- miehen annos
1/3 osa kukkakaali
100 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)
400 g soijapapuja (pakaste)
150 g miniluumutomaatteja
100 g ruskeita herkku- tai siitakesieniä
15 g öljyä
1 porkkana
1/2 jäävuorisalaatti
1 dl (mungpavun) ituja
1 prk (380/230g) kidneypapuja suolaliemessä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- Kastike miehen annos
4 valkosipulinkynttä
60 g maapähkinävoita
1 dl vettä
1/2 dl limetinmehua
1 tl chilihiutaleita
2 1/2 rkl soijakastiketta
ohjeet
- Paloittele kukkakaali ja keitä noin 5-10 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.
- Keitä soijapapuja ja herneitä 3 minuuttia kattilassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja upota ne heti kylmään veteen.
- Halkaise tomaatit ja sienet. Paista sienet pannulla pienessä tilkassa öljyä, kunnes vesi on haihtunut. Mausta ripauksella suolaa.
- Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Leikkaa salaatti ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset monitoimikoneen kulhossa tai sauvasekoittimella.
- Kokoa salaatti joko isoon kulhoon tai suoraan annoksiksi.
- Voit levittää kastikkeen paksuksi kerrokseksi lautasten pohjalle ja asetella pilkotut salaattiainekset tarjoiluastiaan kastikkeen päälle tai lisätä kastiketta perinteiseen tapaan kasvisten pinnalle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.