Gado Gado -salaatti pavuilla

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Gado-gado-salaatti on indonesialainen salaatti, jossa pohjana on kevyesti kuumennetut vihannekset ja siihen voidaan lisätä proteiiniksi tofua, tempehiä tai niin kuin tässä papuja. Salaatin maukkauden salaisuus on ihana täyteläinen kastike. Tässä salaatissa riittää rouskuteltavaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 1/3 osa kukkakaali

  • 100 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)

  • 250 g soijapapuja (pakaste)

  • 100 g miniluumutomaatteja

  • 100 g ruskeita herkku- tai siitakesieniä

  • 10 g öljyä

  • 1 porkkana

  • 1/2 jäävuorisalaatti

  • 1 dl (mungpavun) ituja

  • 1 prk (380/230g) kidneypapuja suolaliemessä

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • Kastike naisen annos
  • 3 valkosipulinkynttä

  • 40 g maapähkinävoita

  • 2/3 dl vettä

  • 1/2 dl limetinmehua

  • 1 tl chilihiutaleita

  • 2 rkl soijakastiketta

  • miehen annos
  • 1/3 osa kukkakaali

  • 100 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)

  • 400 g soijapapuja (pakaste)

  • 150 g miniluumutomaatteja

  • 100 g ruskeita herkku- tai siitakesieniä

  • 15 g öljyä

  • 1 porkkana

  • 1/2 jäävuorisalaatti

  • 1 dl (mungpavun) ituja

  • 1 prk (380/230g) kidneypapuja suolaliemessä

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • Kastike miehen annos
  • 4 valkosipulinkynttä

  • 60 g maapähkinävoita

  • 1 dl vettä

  • 1/2 dl limetinmehua

  • 1 tl chilihiutaleita

  • 2 1/2 rkl soijakastiketta

ohjeet

  • Paloittele kukkakaali ja keitä noin 5-10 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.
  • Keitä soijapapuja ja herneitä 3 minuuttia kattilassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja upota ne heti kylmään veteen.
  • Halkaise tomaatit ja sienet. Paista sienet pannulla pienessä tilkassa öljyä, kunnes vesi on haihtunut. Mausta ripauksella suolaa.
  • Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Leikkaa salaatti ohuiksi suikaleiksi.
  • Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset monitoimikoneen kulhossa tai sauvasekoittimella.
  • Kokoa salaatti joko isoon kulhoon tai suoraan annoksiksi.
  • Voit levittää kastikkeen paksuksi kerrokseksi lautasten pohjalle ja asetella pilkotut salaattiainekset tarjoiluastiaan kastikkeen päälle tai lisätä kastiketta perinteiseen tapaan kasvisten pinnalle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!