Reissarit
4
annosta20
minutes1
hourNämä reissarit ovat helppoja valmistaa ja säilyvät hyvin useamman päivän, jos ei livahda sitä ennen parempiin suihin.
Voit tehdä myös kerralla isomman määrän ja pakastaa osan.
OIKOPOLKU: voit ostaa myös valmiita ruisleipiä tai kauraleipiä, silloin naisen annos on 2 leipäviipaletta ja miehellä 3 leipäviipaletta. Päällisiä naisen 1 annokseen tulee silloin leikkelettä 100 g ja meihen annokseen 150 g.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
30 g auringonkukansiemeniä
30 g pellavansiemenrouhetta
1 1/2 dl pofiberia
1 1/3 rkl psylliumia
150 g rahkaa
2 kananmunaa
20 g öljyä
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelimaitoa
- päälle naisen annos / leipä
50 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) tai 50 g kasvisleikkelettä esim. Bon soya
sipaus margariinia tai voita
vihanneksia
- miehen annos
45 g auringonkukansiemeniä
45 g pellavansiemenrouhetta
2 1/2 dl pofiberia
2 rkl psylliumia
250 g rahkaa
3 kananmunaa
30 g öljyä
2/3 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelimaitoa
- päälle miehen annos / 2 leipää
75 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) tai 75 g kasvisleikkelettä esim. Bon soya
sipaus margariinia tai voita
vihanneksia
ohjeet
- Rouhi auringonkukansiemenet. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kananmunat, mantelimaito ja rahka. Sekoita hyvin.
- Lisää öljy lopuksi taikinan joukkoon.
- Anna taikinan vetäytyä 15 min.
- Taputtele taikinasta leivinpaperille kostutetuin käsin hiukan noin 1 cm:n paksuisia leipäsiä. Naiset neljä kappaletta ja miehet 8 kappaletta.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.
- Syö tällä aterialla naiset 1 ja miehet 2 leipää päällisten kanssa.