Tikka masala

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

30

minutes
Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos marinadi ja kana
  • 50 g turkkilaista jogurttia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl inkivääriä raastettuna

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 tl juustokuminaa

  • 1 tl garam masalaa

  • 1 tl jauhettua paprikaa

  • 10 g öljyä

  • 400 g broilerin rintaleikkeitä tai 400 g tofua

  • naisen annos kastike
  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl inkivääriä raastettuna

  • 1/2 punainen keskivahva chili

  • 20 g öljyä

  • 1 tl garam masalaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl jauhettua korianteria

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1 rkl tomaattipyreetä

  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

  • 1 tl suolaa

  • 100 g turkkilaista jogurttia

  • lisäksi miehen sekä naisen annos
  • 1 kukkakaali

  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

  • miehen annos marinadi ja kana
  • 100 g turkkilaista jogurttia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl inkivääriä raastettuna

  • 2/3 tl suolaa

  • 2 tl juustokuminaa

  • 1 tl garam masalaa

  • 1 tl jauhettua paprikaa

  • 15 g öljyä

  • 600 g broilerin rintaleikkeitä tai 600 g tofua

  • miehen annos kastike
  • 1 sipuli

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl inkivääriä raastettuna

  • 1/2 punainen keskivahva chili

  • 30 g öljyä

  • 1 tl garam masalaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl jauhettua korianteria

  • 1 tl juustokuminaa

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

  • 1 tl suolaa

  • 200 g turkkilaista jogurttia

ohjeet

  • Kuori ja hienonna marinadin valkosipulit sekä raasta inkivääri.
  • Sekoita kulhossa marinadin ainekset, lisää joukkoon kanat tai tofu kuutioituna.
  • Anna maustua hetki (voit myös laittaa maustumaan jo edellisenä iltana ja antaa marinoitua yön yli).
  • Voit paistaa kanat tai tofut pannulla tai paistaa ne uunissa seuraavasti. Ota kanapalat tai tofut marinadista ja laita ne folion päälle uunipellille. Kuumenna uunin grilli 250-asteiseksi. Grillaa broileria noin 10 minuuttia.
  • Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta ruokalusikallinen inkivääriä. Hienonna chili.
  • Kuumenna pannulla öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti.
  • Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili sekä tomaattipyree, garam masala, paprikajauhe, jauhettu korianteri ja juustokumina. Paista sekoitellen pari minuuttia.
  • Lisää tölkki tomaattimurskaa ja suolaa. Sekoita. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää lopuksi turkkilainen jogurtti.
  • öyrytä tikka masalan lisukkeksi kukkakaalia.
  • Paloittele broilerileikkeet tai tofut kastikkeeseen. Viimeistele tikka masala korianterilla tai lehtipersiljalla.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa tikka masalasta ja kukkakaalista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!