Hedelmämoussekakku

Aktiivinen valmistusaika

30

minutes
Kokonaisvalmistusaika

4

hours 

Tämä ihanan raikas kakku sisältää runsaasti hedelmäistä makua kuohkeassa muodossa.

Koko kakussa on N. 4 naisen TAI 2,5 miehen annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • pohja
  • 20 g kookoshiutaleita

  • 40 g cashew-pähkinöitä rouhittuna

  • 30 g kookosöljyä

  • täyte
  • 5 liivatelehteä

  • 2 kananmunan valkuaista

  • 200 g rahkaa

  • 1/2 tl vaniljajauhetta

  • 1 dl erytritolia

  • 4 rkl limemehua

  • 1 päärynä

  • 200 g hedelmäistä tai vaniljaproteiinivanukasta (Esim. Ehrmann passionhedelmä vanukas)

  • päälle
  • Koristeeksi esim. päärynää, viinirypäleitä, mintunlehtiä, sitruunaa ja pensasmustikoita

Ohjeet

  • Sulata kookosöljy. Sekoita kookosöljyyn cashew-pähkinärouhe ja kookoshiutaleet.
  • Taputtele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 20 cm).
  • Laita vuoka jääkaappiin.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  • Kuori ja kuutioi päärynä.
  • Vatkaa valkuaisen kovaksi vaahdoksi.
  • Sekoita valkuaisvaahtoon vaniljajauhe, erytritoli ja rahka. Lisää vielä päärynäkuutiot.
  • Kuumenna limemehu, lisää puristellut liivatelehdet kuumaan mehuun. Älä keitä, vaan anna lehtien liueta mehuun. Anna seoksen jäähtyä hetki.
  • Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana ja sekoittele varovasti.
  • Ota kakkuvuoka jääkaapista. Lusikoi puolet täytteestä vuokaan. Lisää proteiinivanukas täytteen päälle ja nostele loput täytteestä päällimmäiseksi.
  • Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.
  • Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja mintunlehdillä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!