Appelsiininen flan

Annokset

4

annosta
Työaika

20

minutes
Kokonaisvalmistusaika

6

hours 

Flan eli suomalaisittain paahtovanukas on alkuperältään espanjalainen jälkiruoka. Sen samettinen rakenne syntyy, kun sitä kypsennetään matalalla lämmöllä vesihauteessa.

Koko jälkiruuassa on 2 naisen ja 1 1/3 miehen proteiiniannosta ja 6 naisen ja 3 miehen rasva-annosta

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ingredients

  • 3 dl ruokakermaa (10 %)

  • 1/2 dl erytritolia

  • 1 appelsiini (luomu)

  • 4 kananmunaa

  • 1 tl vaniljaa

  • Appelsiinisiirappi
  • 1 dl erytritolia

  • 1 dl appelsiininmehua

Directions

  • Kuumenna kermaa ja erytritolia kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes erytritoli liukenee. Siirrä seos jäähtymään siirapin valmistuksen ajaksi.
  • Pese appelsiini. Raasta appelsiinin kuori (2 tl) ja laita sivuun odottamaan. Purista mehua 1 desilitra. Kuumenna erytritoli ja mehu paistinpannussa. Keitä seosta keskilämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Kaada siirappi varovasti 4 pieneen uuninkestävään annosvuokaan tai kahvikuppiin. Kääntele vuokia niin, että siirappia valuu hieman reunoille. Toimi rivakasti, sillä siirappi jähmettyy nopeasti.
  • Laita vuoat isoon uunivuokaan. Kaada kiehautettua vettä vuokaan niin paljon, että vedenpinta on puoleen väliin pieniä vuokia.
  • Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita jäähtyneeseen maitoseokseen. Mausta kuoriraasteella ja vaniljajauheella. Sekoita ja annostele vanukasmassa vuokiin. Paista 150-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Tee vanukkaaseen pieni viilto veitsellä. Vanukas on kypsää, kun se ei tartu veitseen.
  • Nosta vanukasvuoat pois vesihauteesta ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Peitä vuoat tuorekelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  • Irrota vanukkaat varovasti veitsellä vuoan reunoilta ja kumoa lautasille. Koristele halutessasi fileoiduilla appelsiinilohkoilla ja mintunlehdillä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!