Appelsiininen flan
Annokset
4
annostaTyöaika
20
minutesKokonaisvalmistusaika
6
hoursFlan eli suomalaisittain paahtovanukas on alkuperältään espanjalainen jälkiruoka. Sen samettinen rakenne syntyy, kun sitä kypsennetään matalalla lämmöllä vesihauteessa.
Koko jälkiruuassa on 2 naisen ja 1 1/3 miehen proteiiniannosta ja 6 naisen ja 3 miehen rasva-annosta
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ingredients
3 dl ruokakermaa (10 %)
1/2 dl erytritolia
1 appelsiini (luomu)
4 kananmunaa
1 tl vaniljaa
- Appelsiinisiirappi
1 dl erytritolia
1 dl appelsiininmehua
Directions
- Kuumenna kermaa ja erytritolia kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes erytritoli liukenee. Siirrä seos jäähtymään siirapin valmistuksen ajaksi.
- Pese appelsiini. Raasta appelsiinin kuori (2 tl) ja laita sivuun odottamaan. Purista mehua 1 desilitra. Kuumenna erytritoli ja mehu paistinpannussa. Keitä seosta keskilämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Kaada siirappi varovasti 4 pieneen uuninkestävään annosvuokaan tai kahvikuppiin. Kääntele vuokia niin, että siirappia valuu hieman reunoille. Toimi rivakasti, sillä siirappi jähmettyy nopeasti.
- Laita vuoat isoon uunivuokaan. Kaada kiehautettua vettä vuokaan niin paljon, että vedenpinta on puoleen väliin pieniä vuokia.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita jäähtyneeseen maitoseokseen. Mausta kuoriraasteella ja vaniljajauheella. Sekoita ja annostele vanukasmassa vuokiin. Paista 150-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Tee vanukkaaseen pieni viilto veitsellä. Vanukas on kypsää, kun se ei tartu veitseen.
- Nosta vanukasvuoat pois vesihauteesta ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Peitä vuoat tuorekelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Irrota vanukkaat varovasti veitsellä vuoan reunoilta ja kumoa lautasille. Koristele halutessasi fileoiduilla appelsiinilohkoilla ja mintunlehdillä.