Salaattikeitto pestolla

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Tähän keittoon voit käyttää vaikka jo vähän nuupahtaneet salaatit kantoineen päivineen ja tehdä niistä herkullisen raikkaan keiton.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 250 g erilaisia salaatteja

  • 1 ruukku ruohosipulia

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1/3 kesäkurpitsa

  • 10 g öljyä

  • 20 g pestoa

  • 5 dl vettä

  • 1 tl rakuunaa

  • 1 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • päälle per 1 naisen annos
  • 70 g avokadoa

  • 125 g raejuustoa tai 100 g kanasuikaletta (esim. Vuolukanaa)

  • ripaus parmesanraastetta

  • miehen annos
  • 350 g erilaisia salaatteja

  • 1 ruukku ruohosipulia

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2/3 kesäkurpitsa

  • 15 g öljyä

  • 30 g pestoa

  • 7 dl vettä

  • 1 tl rakuunaa

  • 1 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • päälle per 1 miehen annos
  • 100 g avokadoa

  • 200 g raejuustoa tai 150 g kanasuikaletta (esim. Vuolukanaa)

  • ripaus parmesanraastetta

ohjeet

  • Huuhtele ja paloittele salaatit. Käytä myös kannat, mutta erottele ne lehdistä. Säästä vähän ruohosipulia koristeluun, paloittele loput salaatinlehtien joukkoon.
  • Viipaloi sipuli ja valkosipulinkynsi. Pilko kesäkurpitsa.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, kesäkurpitsa ja salaattien kannat. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja mausteet ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Lisää salaatinlehdet ja ruohosipuli, kypsennä pehmeäksi, pari minuuttia. Älä keitä voimakkaasti, jottei salaatit tummu.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella ja annostele kulhoihin.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa raejuuston tai kanan, avokadon (ei kuvassa, koska kokin avokadot oli päässeet tummumaan, valitse siis huolella) ja parmesanin kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!