Salaattikeitto pestolla
3
annosta20
minutesTähän keittoon voit käyttää vaikka jo vähän nuupahtaneet salaatit kantoineen päivineen ja tehdä niistä herkullisen raikkaan keiton.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
250 g erilaisia salaatteja
1 ruukku ruohosipulia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/3 kesäkurpitsa
10 g öljyä
20 g pestoa
5 dl vettä
1 tl rakuunaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
- päälle per 1 naisen annos
70 g avokadoa
125 g raejuustoa tai 100 g kanasuikaletta (esim. Vuolukanaa)
ripaus parmesanraastetta
- miehen annos
350 g erilaisia salaatteja
1 ruukku ruohosipulia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2/3 kesäkurpitsa
15 g öljyä
30 g pestoa
7 dl vettä
1 tl rakuunaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
- päälle per 1 miehen annos
100 g avokadoa
200 g raejuustoa tai 150 g kanasuikaletta (esim. Vuolukanaa)
ripaus parmesanraastetta
ohjeet
- Huuhtele ja paloittele salaatit. Käytä myös kannat, mutta erottele ne lehdistä. Säästä vähän ruohosipulia koristeluun, paloittele loput salaatinlehtien joukkoon.
- Viipaloi sipuli ja valkosipulinkynsi. Pilko kesäkurpitsa.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, kesäkurpitsa ja salaattien kannat. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja mausteet ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Lisää salaatinlehdet ja ruohosipuli, kypsennä pehmeäksi, pari minuuttia. Älä keitä voimakkaasti, jottei salaatit tummu.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja annostele kulhoihin.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa raejuuston tai kanan, avokadon (ei kuvassa, koska kokin avokadot oli päässeet tummumaan, valitse siis huolella) ja parmesanin kanssa.