Sitrus-kanapelti

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Appelsiinin ja sitruunan maustama peltiruoka kasataan tahmeapintaisesta broilerista, rapsakoista kukkakaaleista sekä parsasta. Ateria nautitaan raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 1/2 kukkakaali

  • 10 g öljyä

  • 1 rkl rosmariinia hienonnettuna

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

  • 250 g vihreää tankoparsaa

  • 1 kpl sitruuna

  • Appelsiinikana naisen annos
  • 300 g kanan paistileikkeitä (maustamaton)

  • 1/2 appelsiinin mehu

  • 1 kpl valkosipulinkynttä

  • 1 rkl hunajaa

  • 1/2 rkl soijakastiketta (gluteeniton)

  • 1/2 rkl rosmariinia hienonnettuna

  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

  • 10 g öljyä

  • kastike naisen annos
  • 2 dl turkkilaista jogurttia

  • 1 appelsiinin kuori (luomu)

  • 1/4 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

  • miehen annos
  • 2/3 kukkakaali

  • 15 g öljyä

  • 1 rkl rosmariinia hienonnettuna

  • 2/3 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

  • 300 g vihreää tankoparsaa

  • 1 kpl sitruuna

  • Appelsiinikana miehen annos
  • 450 g kanan paistileikkeitä (maustamaton) tai 450 g tofua

  • 1/2 appelsiinin mehu

  • 2 kpl valkosipulinkynttä

  • 1 1/2 rkl hunajaa

  • 2/3 rkl soijakastiketta (gluteeniton)

  • 2/3 rkl rosmariinia hienonnettuna

  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

  • 15 g öljyä

  • kastike miehen annos
  • 3 dl turkkilaista jogurttia

  • 1 appelsiinin kuori (luomu)

  • 2/3 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

ohjeet

  • Ota paistileikkeet huoneenlämpöön.
  • Kuutioi kukkakaali suupaloiksi. Kääntele öljy, rosmariini, suola ja pippuri kukkakaalien kanssa kulhossa. Levitä kukkakaalit leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  • Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti.
  • Pese appelsiini ja sitruuna. Leikkaa puolet sitruunasta ohuiksi viipaleiksi. Raasta appelsiinista kuori (1 rkl). Jätä viipaleet ja kuoriraaste sivuun odottamaan. Purista raastetun appelsiinin mehu (1 dl).
  • Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pienessä kulhossa appelsiininmehu sekä valkosipuli, hunaja, soijakastike, rosmariini ja pippuri.
  • Ruskista paistileikkeiden tai siivutetun (muista kuivata tofu talouspaperilla) tofun pinnat kuumassa paistokasarissa öljyssä. Lisää appelsiinikastike ja paista 2 minuuttia.
  • Nosta parsat ja leikkeet tai tofut kukkakaalien viereen pellille. Lusikoi loput kastikkeesta paistileikkeiden pinnalle. Aseta päälle appelsiiniviipaleet. Paista 225-asteisessa uunissa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kana on kypsää.
  • Sekoita jogurtin joukkoon kuoriraaste, suola ja pippuri. Halutessasi säästä osa kuoriraasteesta koristeeksi kastikkeen pinnalle. Syö kastike appelsiini-kanapellin kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!