Kasvispaimenpiiras
4
annosta1
hour30
minutesPerunamuusilla kuorrutettu paimenen piiras eli shepherd's pie on herkullisen täyttävä arkiruoka jonka juuret on Englannissa. Tämä on perusateria 2 eli energiaa otetaan hiilihydraateista eli perunasta ja rasvaa on vähemmän energianlähteenä. Laatikko on myös vegaaninen kun teet sen vegejauhiksesta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- äyte naisen annos
50 g purjoa
1 kpl valkosipulinkynsi
1 porkkana
1/3 osa kukkakaalia
70 g punaisia linssejä (kuivattuja)
10 g öljyä
1 tl kurkumaa
1 tl garam masala -mausteseosta
300 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Next level) tai 300 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
1 - 2 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
- kuorrute naisen annos
400 g muusiperunaa
2 dl mantelimaitoa tai keitinvettä
1 dl vettä
20 g öljyä
1 tl suolaa
- äyte miehen annos
70 g purjoa
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1/3 osa kukkakaalia
120 g punaisia linssejä (kuivattuja)
15 g öljyä
1 1/2 tl kurkumaa
1 1/2 tl garam masala -mausteseosta
450 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Next level) tai 450 g jauhelihaa
600 g tomaattimurskaa
2 -3 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
- kuorrute miehen annos
600 g muusiperunaa
3 dl mantelimaitoa tai keitinvettä
1 1/2 dl vettä
30 g öljyä
1 tl suolaa
ohjeet
- Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi talteen ja muussaa perunat. Lisää keitinvettä tai mantelimaitoa pienissä erissä, niin että muusi on sopivan paksuista. Lisää suola ja öljy.
- Perunoiden kiehueassa halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna purjo ja valkosipulinkynsi. Pese ja kuori porkkana. Paloittele porkkana ja kukkakaali pieniksi suupaloiksi. Huuhtele ja valuta linssit.
- Kuumenna öljy, kurkuma ja garam masala kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit. Sekoita hetki. Lisää vegejauhis tai jauheliha.
- Lisää paloitellut kasvikset ja linssit. Kääntele muutama minuutti.
- Lisää tomaattimurska, 1 dl vettä ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia. Lisää kattilaan tarvittaessa vettä puolen desin erissä.
- Jaa täyte uunivuoan pohjalle ja levitä päälle perunamuusi. Kypsennä paimenenpiirasta 200-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa.