Frittata
3
annosta30
minutesFrittata eli uunimunakas on maukas aamiainen tai vaikka brunssitarjottava. Voit laittaa frittataan täytteeksi suosikkivihanneksiasi.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
4 kananmunaa
100 g kermaa (10%)
ripaus suolaa ja mustapippuria
100 g kalkkunaleikkelettä (lihapitoisuus 90%) 100 g vegeleikkelettä (esim. Bon soya)
1 sipuli
10 g öljyä
2 tomaattia
80 g pinaattia tai nokkosta (ryöpättynä)
60 g juustoraastetta
päälle kevätsipulia
- miehen annos
6 kananmunaa
150 g kermaa (10%)
ripaus suolaa ja mustapippuria
150 g kalkkunaleikkelettä (lihapitoisuus 90%) tai 150 g vegeleikkelettä (esim. Bon soya)
1 sipuli
15 g öljyä
2 tomaattia
100 g pinaattia tai nokkosta (ryöpättynä)
90 g juustoraastetta
päälle kevätsipulia
ohjeet
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
- Sekoita isossa kulhossa kananmunat, kerma ja suola ja pippuri sekaisin. Laita jääkaappiin odottamaan.
- Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi tomaatit. Kuutioi kalkkunaleike. Kuullota sipulit öljyssä uuninkestävällä pannulla. Lisää pannulle sitten tomaatti, kalkkunaleike ja pinaatti tai ryöpätty nokkonen (eli esikeitä nokkosta pari minuuttia kiehuvassa vedessä ja valuta ylimääräinen vesi pois) ja kuumenna parin minuutin ajan.
- Lisää pannulle seuraavaksi kananmunat ja juusto ja sekoita hyvin. Siirrä pannu uuniin ja kypsennä noin 15 minuutin ajan.
- Ripottele valmiin frittatan päälle silputtua kevätsipulia.