Frittata

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Frittata eli uunimunakas on maukas aamiainen tai vaikka brunssitarjottava. Voit laittaa frittataan täytteeksi suosikkivihanneksiasi.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 4 kananmunaa

  • 100 g kermaa (10%)

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

  • 100 g kalkkunaleikkelettä (lihapitoisuus 90%) 100 g vegeleikkelettä (esim. Bon soya)

  • 1 sipuli

  • 10 g öljyä

  • 2 tomaattia

  • 80 g pinaattia tai nokkosta (ryöpättynä)

  • 60 g juustoraastetta

  • päälle kevätsipulia

  • miehen annos
  • 6 kananmunaa

  • 150 g kermaa (10%)

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

  • 150 g kalkkunaleikkelettä (lihapitoisuus 90%) tai 150 g vegeleikkelettä (esim. Bon soya)

  • 1 sipuli

  • 15 g öljyä

  • 2 tomaattia

  • 100 g pinaattia tai nokkosta (ryöpättynä)

  • 90 g juustoraastetta

  • päälle kevätsipulia

ohjeet

  • Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
  • Sekoita isossa kulhossa kananmunat, kerma ja suola ja pippuri sekaisin. Laita jääkaappiin odottamaan.
  • Kuori ja pilko sipuli. Kuutioi tomaatit. Kuutioi kalkkunaleike. Kuullota sipulit öljyssä uuninkestävällä pannulla. Lisää pannulle sitten tomaatti, kalkkunaleike ja pinaatti tai ryöpätty nokkonen (eli esikeitä nokkosta pari minuuttia kiehuvassa vedessä ja valuta ylimääräinen vesi pois) ja kuumenna parin minuutin ajan.
  • Lisää pannulle seuraavaksi kananmunat ja juusto ja sekoita hyvin. Siirrä pannu uuniin ja kypsennä noin 15 minuutin ajan.
  • Ripottele valmiin frittatan päälle silputtua kevätsipulia.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!