Tomaattinen papukeitto

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Tämä tukeva ja maukas keitto valmistuu hetkessä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 300 g jauhelihaa (tai 120 g soijarouhetta)

  • 10 g rypsiöljyä

  • 3 valkosipulinkynttä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1 tl jeeraa (eli juustokuminaa)

  • 800 g tomaattimurskaa

  • 3 varsisellerin vartta paloina (ei pakollinen, jos et pidä varsisellerin mausta)

  • (vettä)

  • 1 tlk (230 g) kidneypapuja

  • 1/2 tl chilirouhetta (tai 1 tuore punainen chili)

  • 1 tl paprikajauhetta

  • päälle naisen annos
  • tuoretta korianteria

  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • miehen annos
  • 500 g jauhelihaa (tai 200 g soijarouhetta)

  • 15 g rypsiöljyä

  • 4 valkosipulinkynttä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1 tl jeeraa (eli juustokuminaa)

  • 1000 g tomaattimurskaa

  • 3 varsisellerin vartta paloina (ei pakollinen, jos et pidä varsisellerin mausta)

  • (vettä)

  • 1 tlk (230 g) kidneypapuja

  • 2/3 tl chilirouhetta (tai 1 tuore punainen chili)

  • 1 1/2 tl paprikajauhetta

  • päälle miehen annos
  • tuoretta korianteria

  • 300 g turkkilaista jogurttia

ohjeet

  • Ruskista jauheliha (tai liotettu soijarouhe) ja valkosipuli pannulla rypsiöljyssä. Mausta hyvin suolalla, pippurilla ja jeeralla.
  • Kun liha on ruskistunut, kaada kattilaan tomaattimurska ja sellerinpalat. Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä.
  • Lisää valutetut ja huuhdellut pavut. Kuumenna kiehuvaksi.
  • Mausta keitto chilillä ja paprikajauheella.
  • Anna kiehua noin 20 minuuttia ahkerasti maistellen ja lisää tarvittaessa mausteita.
  • Syö tuoreen korianterin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!