Pasta primavera kanalla

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Pasta primavera on klassikkoateria jossa on kevään vihreitä vihanneksia ja sitruunaa.
Tämä on perusateria kakkosen määrillä tehty. Jos et halua käyttää pastaa voi lisätä puolikkaan kesäkurpitsan ja tuplata juuston määrän.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 100 g tagliatellea

  • 1 pieni kesäkurpitsa

  • 200 g vihreää parsaa

  • 400 g kanasuikaleita tai 320 g Mifu-suikaleita

  • 10 g oliiviöljyä

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 3 kevätsipulin vartta hienonnettuna

  • 1/2 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 3 rkl sitruunanmehua

  • 1 –2 tl sitruunankuorta raastettuna

  • 10 g öljyä

  • n. 1 dl pastan keitinvettä

  • 40 g parmesaania tai pecorinoa raastettuna

  • 1/2 –1 ruukkua (vahvaa)minttua hienonnettuna

  • miehen annos
  • 160 g tagliatellea

  • 1 iso kesäkurpitsa

  • 300 g vihreää parsaa

  • 600 g kanasuikaleita tai 500 g Mifu-suikaleita

  • 15 g oliiviöljyä

  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 4 kevätsipulin vartta hienonnettuna

  • 1/2 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 5 rkl sitruunanmehua

  • 2 -3 tl sitruunankuorta raastettuna

  • 15 g öljyä

  • n. 1 1/2 dl pastan keitinvettä

  • 60 g parmesaania tai pecorinoa raastettuna

  • 1/2 –1 ruukkua (vahvaa)minttua hienonnettuna

ohjeet

  • Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Viipaloi ohuiksi paloiksi. Leikkaa tai napsauta parsan puiseva kanta irti. Paloittele parsat 3–4 osaan.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä).
  • Paista kana- tai mifu-suikaleet pannulla öljyssä. Lisää kesäkurpitsa ja parsa ja kuullota pannulla. Lisää joukkoon valkosipuli. Hauduta muutaman minuutin ajan. Lisää loppuvaiheessa kevätsipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Valuta pasta, ota keitinvettä talteen ja kaada pasta takaisin kattilaan. Lisää pastaan oliiviöljyä. Sekoita joukkoon kasvikset, sitruunanmehu ja -kuori, juusto raastettuna sekä keitinvesi. Viimeistele mintulla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!