Pasta primavera kanalla
4
annosta30
minutesPasta primavera on klassikkoateria jossa on kevään vihreitä vihanneksia ja sitruunaa.
Tämä on perusateria kakkosen määrillä tehty. Jos et halua käyttää pastaa voi lisätä puolikkaan kesäkurpitsan ja tuplata juuston määrän.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
100 g tagliatellea
1 pieni kesäkurpitsa
200 g vihreää parsaa
400 g kanasuikaleita tai 320 g Mifu-suikaleita
10 g oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl sitruunanmehua
1 –2 tl sitruunankuorta raastettuna
10 g öljyä
n. 1 dl pastan keitinvettä
40 g parmesaania tai pecorinoa raastettuna
1/2 –1 ruukkua (vahvaa)minttua hienonnettuna
- miehen annos
160 g tagliatellea
1 iso kesäkurpitsa
300 g vihreää parsaa
600 g kanasuikaleita tai 500 g Mifu-suikaleita
15 g oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
5 rkl sitruunanmehua
2 -3 tl sitruunankuorta raastettuna
15 g öljyä
n. 1 1/2 dl pastan keitinvettä
60 g parmesaania tai pecorinoa raastettuna
1/2 –1 ruukkua (vahvaa)minttua hienonnettuna
ohjeet
- Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Viipaloi ohuiksi paloiksi. Leikkaa tai napsauta parsan puiseva kanta irti. Paloittele parsat 3–4 osaan.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilulla suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä).
- Paista kana- tai mifu-suikaleet pannulla öljyssä. Lisää kesäkurpitsa ja parsa ja kuullota pannulla. Lisää joukkoon valkosipuli. Hauduta muutaman minuutin ajan. Lisää loppuvaiheessa kevätsipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Valuta pasta, ota keitinvettä talteen ja kaada pasta takaisin kattilaan. Lisää pastaan oliiviöljyä. Sekoita joukkoon kasvikset, sitruunanmehu ja -kuori, juusto raastettuna sekä keitinvesi. Viimeistele mintulla.