Baskimaan juustokakku
8
annosta1
hour20
minutesKansainväliseksi hitiksi noussut "poltettu juustokakku" on kotoisin Espanjan San Sebastianista. Kakussa kuuluu olla reilusti tummunut pinta ja ihanan samettinen sisus. Teimme kakusta hieman kevyemmän version, missä osa juustosta on korvattu rahkalla. Maussa kakku vetää silti vertoja alkuperäiselle reseptille, ja tämä on tosi helppo valmistaa. Kakun kanssa sopii hyvin marjat ja teemmekin kaveriksi ihanan vadelmahillon.
Koko kakussa on noin 4 1/2 naisen annosta tai noin 3 miehen annosta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
200 g maustamatonta tuorejuustoa, kevyt 15%
200 g rahkaa
1 dl erytritolia
6 kananmunaa
200 g creme fraichea (12%)
20 g mantelijauhoja
1 tl vaniljauutetta tai vaniljajauhetta
½ tl hienoa merisuolaa
- vadelmahillo
200 g vadelmia
1/2 dl vettä (tätä ei välttämättä tarvitse jos käytät pakastevadelmia)
1 tl ksantaania
halutessasi vaniljajauhetta tai erytritolia/steviaa.
ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla. Paperiin saa jäädä taitoksia, sillä kakkuun syntyvät rypyt kuuluvat asiaan.
- Vatkaa tuorejuusto, rahka ja erytritoli sähkövatkaimella sileäksi, pari minuuttia. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 1 tunti. Pinta saa tummua kunnolla.
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia. Irrota kakku vuoasta ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti tai jopa yön yli.
- Tee kakun kaveriksi vadelmahillo. Kuumenna vadelmat kattilassa ja lisää vesi. Lisää vadelmiin ksantaani ja sekoita hyvin. Voit halutessasi maustaa vadelmahillon vaniljajauheella ja lisätä makeutusta erytritolilla tai stevialla.