Röstipelti ja katkaraputahna
4
annosta1
hourMaukas ja rapea röstipelti valmistuu peruna-sipuliraasteesta. Katkaraputahna raikastetaan sitruunalla. Tämä on näyttävä ruoka vaikka illanistujaisiin. Tämä on tehty perusateria kakkosen ohjeistuksella.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos rösti
480 g perunoita (jauhoisia)
1 sipuli
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
- katkaraputahna naisen annos
225 g isoja katkarapuja (pakaste)
200 g turkkilaista jogurttia
1 tl Dijon-sinappia
2 rkl sitruunanmehua
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus chilihiutaleita
2 kevätsipulia hienonnettuna
- lisäksi naisen annos
3 kananmunaa
1 punasipuli
tilliä ja rucolaa
1 sitruuna
- miehen annos rösti
760 g perunoita (jauhoisia)
1 sipuli
3 kananmunaa
2/3 tl suolaa
mustapippuria
- katkaraputahna miehen annos
400 g isoja katkarapuja (pakaste)
400 g turkkilaista jogurttia
2 tl Dijon-sinappia
4 rkl sitruunanmehua
2/3 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus chilihiutaleita
3 kevätsipulia hienonnettuna
- lisäksi miehen annos
3 kananmunaa
1 punasipuli
tilliä ja rucolaa
1 sitruuna
Ohjeet
- Valmista katkaraputahna. Sulata katkaravut. Sekoita katkarapujen joukkoon jogurtti. Lisää mausteet ja kevätsipulit. Sekoita tasaiseksi.
- Kuori perunat ja sipulit. Raasta molemmat karkeaksi raasteeksi. Purista raasteista ylimääräinen neste pois. Sekoita raasteet keskenään, lisää suola ja pippuri. Lisää seokseen lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes se on kypsää ja rapeaa.
- Keitä loput kananmunat.
- Lusikoi katkaraputäytettä nokareina röstin päälle. Halkaise kananmunat ja asettele päälle. Viimeistele tillillä, sitruunalla, rucolalla ja punasipulirenkailla.