Röstipelti ja katkaraputahna

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

1

hour 

Maukas ja rapea röstipelti valmistuu peruna-sipuliraasteesta. Katkaraputahna raikastetaan sitruunalla. Tämä on näyttävä ruoka vaikka illanistujaisiin. Tämä on tehty perusateria kakkosen ohjeistuksella.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos rösti
  • 480 g perunoita (jauhoisia)

  • 1 sipuli

  • 2 kananmunaa

  • 1/2 tl suolaa

  • mustapippuria

  • katkaraputahna naisen annos
  • 225 g isoja katkarapuja (pakaste)

  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • 1 tl Dijon-sinappia

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • 1/2 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • ripaus chilihiutaleita

  • 2 kevätsipulia hienonnettuna

  • lisäksi naisen annos
  • 3 kananmunaa

  • 1 punasipuli

  • tilliä ja rucolaa

  • 1 sitruuna

  • miehen annos rösti
  • 760 g perunoita (jauhoisia)

  • 1 sipuli

  • 3 kananmunaa

  • 2/3 tl suolaa

  • mustapippuria

  • katkaraputahna miehen annos
  • 400 g isoja katkarapuja (pakaste)

  • 400 g turkkilaista jogurttia

  • 2 tl Dijon-sinappia

  • 4 rkl sitruunanmehua

  • 2/3 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • ripaus chilihiutaleita

  • 3 kevätsipulia hienonnettuna

  • lisäksi miehen annos
  • 3 kananmunaa

  • 1 punasipuli

  • tilliä ja rucolaa

  • 1 sitruuna

Ohjeet

  • Valmista katkaraputahna. Sulata katkaravut. Sekoita katkarapujen joukkoon jogurtti. Lisää mausteet ja kevätsipulit. Sekoita tasaiseksi.
  • Kuori perunat ja sipulit. Raasta molemmat karkeaksi raasteeksi. Purista raasteista ylimääräinen neste pois. Sekoita raasteet keskenään, lisää suola ja pippuri. Lisää seokseen lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
  • Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes se on kypsää ja rapeaa.
  • Keitä loput kananmunat.
  • Lusikoi katkaraputäytettä nokareina röstin päälle. Halkaise kananmunat ja asettele päälle. Viimeistele tillillä, sitruunalla, rucolalla ja punasipulirenkailla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!