Retiisi-ricottakeitto
3
annosta45
minutesRicotta-juusto ja retiisit sopivat upeasti yhteen. Tämä keitto on ihanan samettinen ja pehmeä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
360 g perunaa
2 salottisipulia
10 g öljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
6 dl vettä
200 g retiisejä
1/2 rkl sitruunamehua
100 g ricottajuustoa
hieman tuoretta timjamia
ripaus raastettua muskottipähkinää
Päälle 300 g vuolukalkkunaa (eli 100 g / annos) tai 375 g raejuustoa (eli 125 g / annos)
- miehen annos
570 g perunaa
3 salottisipulia
15 g öljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
8 dl vettä
300 g retiisejä
1 rkl sitruunamehua
200 g ricottajuustoa
hieman tuoretta timjamia
ripaus raastettua muskottipähkinää
Päälle 450 g vuolukalkkunaa (eli 150 g/ annos) tai 600 g raejuustoa (eli 200 g / annos)
ohjeet
- Kuori perunat sekä sipulit ja pilko ne ronskeiksi lohkoiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota perunoita sekä sipuleita siinä hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää kattilaan vettä sen verran, että juurekset juuri peittyvät. Keitä kasviksia kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat lähes pehmeitä. Tarkista välillä että vesi ei pääse loppumaan ja lisää tarvittaessa.
- Puhdista retiisit ja pilko ne ohuiksi viipaleiksi. Laita noin 2/3 retiiseistä kattilaan perunoiden joukkoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Soseuta keitto tämän jälkeen esimerkiksi sauva- tai tehosekoittimella. Mausta keitto sitruunamehulla sekä timjamilla ja sulata joukkoon vielä ricottajuusto. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Asettele loput retiisiviipaleet keiton pinnalle ja ripottele päälle vielä hieman raastettua muskottipähkinää.
- Syö keitto vuolukalkkunan tai raejuuston kanssa.