Retiisi-ricottakeitto

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Ricotta-juusto ja retiisit sopivat upeasti yhteen. Tämä keitto on ihanan samettinen ja pehmeä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 360 g perunaa

  • 2 salottisipulia

  • 10 g öljyä

  • 1 tl suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 6 dl vettä

  • 200 g retiisejä

  • 1/2 rkl sitruunamehua

  • 100 g ricottajuustoa

  • hieman tuoretta timjamia

  • ripaus raastettua muskottipähkinää

  • Päälle 300 g vuolukalkkunaa (eli 100 g / annos) tai 375 g raejuustoa (eli 125 g / annos)

  • miehen annos
  • 570 g perunaa

  • 3 salottisipulia

  • 15 g öljyä

  • 1 tl suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 8 dl vettä

  • 300 g retiisejä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 200 g ricottajuustoa

  • hieman tuoretta timjamia

  • ripaus raastettua muskottipähkinää

  • Päälle 450 g vuolukalkkunaa (eli 150 g/ annos) tai 600 g raejuustoa (eli 200 g / annos)

ohjeet

  • Kuori perunat sekä sipulit ja pilko ne ronskeiksi lohkoiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota perunoita sekä sipuleita siinä hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää kattilaan vettä sen verran, että juurekset juuri peittyvät. Keitä kasviksia kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat lähes pehmeitä. Tarkista välillä että vesi ei pääse loppumaan ja lisää tarvittaessa.
  • Puhdista retiisit ja pilko ne ohuiksi viipaleiksi. Laita noin 2/3 retiiseistä kattilaan perunoiden joukkoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Soseuta keitto tämän jälkeen esimerkiksi sauva- tai tehosekoittimella. Mausta keitto sitruunamehulla sekä timjamilla ja sulata joukkoon vielä ricottajuusto. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Asettele loput retiisiviipaleet keiton pinnalle ja ripottele päälle vielä hieman raastettua muskottipähkinää.
  • Syö keitto vuolukalkkunan tai raejuuston kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!