Galette ricotta-sienitäytteellä
4
annosta1
hourGalette on ranskalainen avoin piiras. Tässä piirakassa on täytteenä sieniä ja italialaista ricotta-juustoa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- pohja naisen annos
80 g mantelijauhoa
100 g kevyt juustoa (esim. Polar 10%)
1 kananmuna
50 g rahkajogurttia
1 tl sipulijauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 tl provencale-mausteseosta
ripaus suolaa
- täyte naisen annos
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
10 g öljyä
200 g sieniä (esim. herkkusieniä tai kantarelleja)
2 rkl tuoretta timjamia
2 kananmunaa
150 g ricotta-juustoa
30 g kevyt juustoa (esim. Polar 10%)
- pohja miehen annos
120 g mantelijauhoa
200 g kevyt juustoa (esim. Polar 10%)
2 kananmunaa
70 g rahkajogurttia
1 tl sipulijauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 tl provencale-mausteseosta
ripaus suolaa
- täyte miehen annos
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
15 g öljyä
300 g sieniä (esim. herkkusieniä tai kantarelleja)
3 rkl tuoretta timjamia
3 kananmunaa
250 g ricotta-juustoa
50 g kevyt juustoa (esim. Polar 10%)
ohjeet
- Kuori ja pilko sipulit viipaleiksi.
- Laita öljy pannulle ja lisää sipulit. Anna hetki kuullottua.
- Siivuta sienet. Lisää viipaleet pannulle. Paista sieniä niin että ne ovat saaneet ruskean pinnan ja ovat vähän rapeita. (Jos et paista sieniä ennakkoon, valuu niistä nestettä piirakkaan ja siitä tulee liian kostea.)
- Raasta kevyt juusto.
- Yhdistä kulhossa ricotta, täytteen juusto, timjami ja munat. Sekoita kaikki hyvin yhteen.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Yhdistä kaikki pohjan ainekset ja sekoita hyvin.
- Kaaviloi pohja tasaiseksi pelllille tai painele piirakkavuokaan.
- Levitä ensin juustotäyte pohjan keskelle ja lisää sitten sieni-sipuliseos päällimmäiseksi.
- Kääntele taikinan sivut täytteen päälle.
- Paista piirakkaa noin 25 minuuttia.
- Koristele valmis piirakka timjamilla.