Galette ricotta-sienitäytteellä

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

1

hour 

Galette on ranskalainen avoin piiras. Tässä piirakassa on täytteenä sieniä ja italialaista ricotta-juustoa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • pohja naisen annos
  • 80 g mantelijauhoa

  • 100 g kevyt juustoa (esim. Polar 10%)

  • 1 kananmuna

  • 50 g rahkajogurttia

  • 1 tl sipulijauhetta

  • 1/2 tl valkosipulijauhetta

  • 1 tl provencale-mausteseosta

  • ripaus suolaa

  • täyte naisen annos
  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 sipuli

  • 10 g öljyä

  • 200 g sieniä (esim. herkkusieniä tai kantarelleja)

  • 2 rkl tuoretta timjamia

  • 2 kananmunaa

  • 150 g ricotta-juustoa

  • 30 g kevyt juustoa (esim. Polar 10%)

  • pohja miehen annos
  • 120 g mantelijauhoa

  • 200 g kevyt juustoa (esim. Polar 10%)

  • 2 kananmunaa

  • 70 g rahkajogurttia

  • 1 tl sipulijauhetta

  • 1/2 tl valkosipulijauhetta

  • 1 tl provencale-mausteseosta

  • ripaus suolaa

  • täyte miehen annos
  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 sipuli

  • 15 g öljyä

  • 300 g sieniä (esim. herkkusieniä tai kantarelleja)

  • 3 rkl tuoretta timjamia

  • 3 kananmunaa

  • 250 g ricotta-juustoa

  • 50 g kevyt juustoa (esim. Polar 10%)

ohjeet

  • Kuori ja pilko sipulit viipaleiksi.
  • Laita öljy pannulle ja lisää sipulit. Anna hetki kuullottua.
  • Siivuta sienet. Lisää viipaleet pannulle. Paista sieniä niin että ne ovat saaneet ruskean pinnan ja ovat vähän rapeita. (Jos et paista sieniä ennakkoon, valuu niistä nestettä piirakkaan ja siitä tulee liian kostea.)
  • Raasta kevyt juusto.
  • Yhdistä kulhossa ricotta, täytteen juusto, timjami ja munat. Sekoita kaikki hyvin yhteen.
  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Yhdistä kaikki pohjan ainekset ja sekoita hyvin.
  • Kaaviloi pohja tasaiseksi pelllille tai painele piirakkavuokaan.
  • Levitä ensin juustotäyte pohjan keskelle ja lisää sitten sieni-sipuliseos päällimmäiseksi.
  • Kääntele taikinan sivut täytteen päälle.
  • Paista piirakkaa noin 25 minuuttia.
  • Koristele valmis piirakka timjamilla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!