Riistakastike sienillä
3
annosta45
minutesHerkullinen riistakastike valmistuu nopeasti pakastealtaasta löytyvästä riistakäristyksestä. Kastikkeen raikastaa ja pehmentää omenat. Tämä on perusateria kakkonen, kun syöt sen perunoiden kanssa. Jos et halua syödä hiilihydraattia voit korvata perunat kukkakaalilla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
300 g riistakäristystä (pakaste) tai 120 g soijasuikaleita
1 sipuli
10 g öljyä
n. 2 dl vettä
150 g ruokakermaa 10% (esim. Pippuripekka tai maustamaton, lisää silloin pippuria)
2 rkl maustekurkun lientä
1 tl timjamia
1 tl suolaa
1 dl kuivattuja suppilovahveroita tai mustatorvisieniä tai 150 g herkkusieniä
1 omena
1 maustekurkku (sokeroimaton)
- lisäksi miehen annos
360 g perunaa
- miehen annos
450 g riistakäristystä (pakaste) tai 180 g soijasuikaleita
1 sipuli
15 g öljyä
n. 2 dl vettä
250 g ruokakermaa 10% (esim. Pippuripekka tai maustamaton, lisää silloin pippuria)
3 rkl maustekurkun lientä
1 1/2 tl timjamia
1 1/2 tl suolaa
1 dl kuivattuja suppilovahveroita tai mustatorvisieniä tai 150 g herkkusieniä
1 omena
2 maustekurkkua (sokeroimaton)
- lisäksi miehen annos
570 g perunaa
ohjeet
- Sulata riistakäristys tai liota soijasuikaleet.
- Keitä perunat kypsiksi.
- Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää liha tai soijasuikaleet pannulle käristymään.
- Lorauta joukkoon vesi ja kerma. Lisää maustekurkun liemi, timjami ja suola.
- Hauduta kastiketta 10 minuuttia.
- Rouhi kuivatut sienet tai lohko herkkusienet kastikkeeseen. Hauduta vielä 10 minuuttia.
- Lohko tai kuutioi omena kastikkeeseen.
- Kuutioi maustekurkku. Tarjoa erikseen tai kastikkeen joukossa.
- Syö riistakastike perunoiden kanssa.