Grillattua purjoa ja lohta sipulivinegretella

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Purjosta tulee grillissä aivan ihanan pehmeää ja se on loistava peti grillatulle lohelle. Sipulivinegrette kruunaa annoksen.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 2 purjoa

  • 300 g lohta

  • sitruunapippuria

  • suolaa

  • sipulivinegrette naisen annos
  • 1 punasipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 rkl tuoretta minttua

  • 30 g öljyä

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 1 rkl vahvaa kokojyväsinappia (dijoninsinappia)

  • ½ tl suolaa

  • lisäksi naisen annos
  • 1 varhaiskaali

  • 150 g creme fraiche (12%)

  • 1 rkl sitruunamehua

  • miehen annos
  • 2 isoa purjoa

  • 450 g lohta

  • sitruunapippuria

  • suolaa

  • sipulivinegrette miehen annos
  • 1 1/2 punasipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl tuoretta minttua

  • 45 g öljyä

  • 3 rkl punaviinietikkaa

  • 1 1/2 rkl vahvaa kokojyväsinappia (dijoninsinappia)

  • 2/3 tl suolaa

  • lisäksi miehen annos
  • 1 varhaiskaali

  • 250 g creme fraiche (12%)

  • 2 rkl sitruunamehua

ohjeet

  • Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi, hienonna kaksi ruokalusikallista minttua. Yhdistä kulhossa öljy, punaviinietikka ja kokojyväsinappi. Mausta mintulla ja suolalla. Lisää sipulit ja annan kastikkeen maustua sen aikaa, kun grillaat purjot ja lohet sekä kaalit.
  • Valmistele grillihiillos tai kuumenna kaasugrilli.
  • Pese kaksi isoa purjoa. Grillaa niitä hiilillä epäsuoralla lämmöllä, kaasugrillissä keskilämmöllä 10-15 minuuttia, välillä käännellen. Anna purjojen paahtua kunnolla, niin että ulkopinta on kattaaltaan hiiltynyt tai tummunut.
  • Mausta lohifileet suolalla ja sitruunapippurilla.
  • Grillaa lohifileet. Lohen grillaamisessa auttaa halsteri / parilapannu tai foliovuoka. Onnistuu kyllä suoraan ritilälläkin, mutta lohi helposti takertuu ritilään.
  • Leikkaa kaalit neljään osaan ja grillaa kaalia niin että se pehmenee.
  • Sekoita creme fraiche ja sitruunamehu.
  • Ota grillattu purjo grillistä ja halkaise pitkittäin, poista hiiltynyt osa. Leikkaa purjot annospaloiksi, asettele päälle lohipalat ja laita tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon sipulivinaigrette ja anna maustua noin 15 minuuttia.
  • Syö purjot, lohipalat ja kaalit creme fraiche kastikkeen kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!