Perunamunakas

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Espanjalainen perunamunakas eli tortilla española sopii sinulle kun haluat aloittaa aamusi tukevalla aamiaisella jolla jaksaa pitkään. Perunamunakas sopii hyvin myös vaikka lounaaksi. Tämä on perusateria 2 ohjeistuksella tehty resepti.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 360 g perunoita

  • 1 sipuli

  • 6 kananmunaa

  • 30 g öljyä

  • 1 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • persiljaa

  • miehen annos
  • 570 g perunoita

  • 2 sipulia

  • 9 kananmunaa

  • 45 g öljyä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • persiljaa

Ohjeet

  • Kuori perunat, halkaise ja viipaloi noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista perunat kypsiksi. Lisää sipulit perunoiden joukkoon ja anna niiden pehmetä. Jos haluat helpottaa paistamista voit myös suikaloida perunat.
  • Vatkaa munien rakenne rikki kevyesti isossa kulhossa. Lisää peruna-sipuliseos joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Kuumenna paistinpannu ja kaada pannuun kolmasosa peruna-sipuli-munaseoksesta. Hyydytä kuumalla levyllä niin, että pohja on hieman ruskistunut. Käännä tortilla ison lautasen avulla. Paista vielä hetki. Paista samoin kahdessa erässä loppu peruna-sipuli-munaseos.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!