Pinaatti-ricottarullat kesäkurpitsalla
3
annosta45
minutes Pinaatti-ricottarullat on maukas yhdistelmä juuston kermaisuutta, pinaattitäytteen valkosipulia ja basilikaa sekä herkullisen tomaattikastikkeen yrttisyyttä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
2 sellerinvartta
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
10 g öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
1/2 rkl oreganoa
1 tl suolaa
150 g ricottajuustoa
200 g tuorepinaattia
1 ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä
20 g oliiviöljyä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 kesäkurpitsa
150 g kevyt juustoa (esim. polar 10%)
- miehen annos
3 sellerinvartta
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
15 g öljyä
5 rkl tomaattipyreetä
800 g tomaattimurskaa
1 rkl oreganoa
1 1/2 tl suolaa
250 g ricottajuustoa
300 g tuorepinaattia
1 ruukku basilikaa
3 valkosipulinkynttä
30 g oliiviöljyä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
2 kesäkurpitsaa
300 g kevyt juustoa (esim. polar 10%)
ohjeet
- Tee ensimmäiseksi tomaattikastike. Freesaa pieneksi pilkottu selleri ja sipulit öljyssä. Lisää päälle tomaattipyree, tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia.
- Murskaa valkosipulinkynnet ja kuullota niitä matalalla lämmöllä yhdessä pinaatin ja basilikan lehtien kanssa, kunnes lehdet menevät kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Raasta kevyt juusto. Ota puolet erilleen kuorrutteeksi.
- Kaada tomaattikastike laakean paistoastian pohjalle.
- Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Aseta kaksi suikaletta limittäin leikkuulaudalle. Levitä kesäkurpitsasuikaleiden päälle ensin nokare ricottaa, pinaatti-basilikaseosta ja vähän juustoraastetta. Kääri varovasti rullalle. Siirrä rulla tomaattikastikkeen päälle. Kääri samalla tavalla loputkin kesäkurpitsat ja täytteet.
- Ripottele päälle loppuosa juustoraasteesta.
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.