Tuorehernekeitto

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Hienommalta nimeltään Crème Ninon, arkisemmin tuorehernekeitto, voidaan tehdä pakastetuista herneistä (joskus olosuhteiden pakosta). Keitosta tulee aivan superhyvää niinkin, mutta juhlava keitto saa suorastaan siivet, kun siihen käyttää kesäisiä ja makeita, oikeasti tuoreita herneitä. Juhlavina hetkinä voit lorauttaa keittoon vähän kuohuviiniä. Juhlavuudesta ja herkullisuudesta huolimatta keitto on pikaruokaa ja kesäpäivän arkiruokanakin oivallista.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 200 g herneitä

  • pieni (shalotti)sipuli

  • 5 dl kasvislientä

  • 2 rkl tuoretta persijaa silppuna

  • 200 g kermaa (10%)

  • suolaa

  • mustapippuria

  • n. 1dl kuivaa kuohuviiniä (tai valkoviiniä)

  • 250 g raejuustoa

  • 100 g ilmakuivattua kinkkua tai 100 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)

  • miehen annos
  • 300 g herneitä

  • (shalotti)sipuli

  • 7 dl kasvislientä

  • 3 rkl tuoretta persijaa silppuna

  • 300 g kermaa (10%)

  • suolaa

  • mustapippuria

  • (n. 1dl kuivaa kuohuviiniä (tai valkoviiniä))

  • 320 g raejuustoa

  • 200 g ilmakuivattua kinkkua tai 150 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)

Ohjeet

  • Jos käytät tuoreita herneitä poista herneistä palot ja silppua sipuli sekä persilja pieneksi.
  • Mittaa kattilaan kasvisliemi, herneet ja sipulisilppu ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia.
  • Lisää kerma, raejuusto ja persilja, kuumenna.
  • Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella.
  • Mausta suolalla ja pienellä määrällä pippuria.
  • Jos haluat ekstraa lisää keittoon kuohuviini, sekoita varoen ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Syö ilmakuivatun kinkun kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!