Sitruunainen paputagine

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

1

hour 

Linssit, hernis ja tölkkipavut kypsyvät padassa pehmeiksi ja sakeuttavat samalla liemen. Ihana mausteisuus kohtaa raikkaan sitruunan. 

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 1 keltasipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 omena

  • 2 rkl raastettua inkivääriä

  • ½ luomusitruuna

  • 70 g punaisia linssejä

  • 50 g hernistä

  • 1 tlk (380/230 g) papumixiä suolaliemessä

  • noin 6 dl kiehuvaa vettä

  • 4 kuivattua pehmeitä taateleita

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1 tl kurkumaa

  • 1 tl suolaa

  • lisäksi naisen annos
  • 100 g riisiä

  • 1 dl hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa

  • miehen annos
  • 1 keltasipuli

  • 5 valkosipulinkynttä

  • 1 omena

  • 3 rkl raastettua inkivääriä

  • 1 luomusitruuna

  • 150 g punaisia linssejä

  • 70 g hernistä

  • 1 tlk (380/230 g) papumixiä suolaliemessä

  • noin 9 dl kiehuvaa vettä

  • 6 kuivattua pehmeitä taateleita

  • 1 1/2 tl kanelia

  • 1 1/2 tl juustokuminaa

  • 1 1/2 tl kurkumaa

  • 1 1/2 tl suolaa

  • lisäksi miehen annos
  • 160 g riisiä

  • 1 1/2 dl hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa

ohjeet

  • Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
  • Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  • Pese omena, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Kuori ja raasta inkivääri. Pese sitruuna, leikkaa lohkoiksi ja poista mahdolliset siemenet.
  • Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä. Valuta ja huuhtele pavut lävikössä.
  • Sekoita uunipadassa (miesten annos kannattaa tehdä todella isoon pataan) kaikki ainekset sitruunaa lukuun ottamatta. Purista sitruunalohkoista mehut pataan. Lisää pataan pari mehuista puristettua sitruunalohkoa voimistamaan sitruunaista aromia.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Tarkista välillä, että ruoka ei pääse kuivumaan liikaa ja lisää tarvittaessa vettä.
  • Keitä riisti pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Syö keitetyn riisin ja tuoreiden yrttien kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!