Mansikkajäädyke
Annokset
10
annostaAktiivinenvalmistusaika
30
minutesKokonaisvalmistumisaika
8
hours30
minutesTämän ihanan kesäisen herkun voit tehdä valmiiksi pakkaseen odottamaan vieraita.
Koko jäädykkeessä on 3 naisen ja 2 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
500 g mansikoita
1 rkl sitruunamehua (ja halutessasi 2 tl ruusuvettä)
6 kananmunan keltuaista
2 dl erytritolia
1 tl vaniljajauhetta
1 dl vettä
1 dl valkoviiniä tai sitruunamehua
1 rkl pestyn (luomu) sitruunan raastettua kuorta
6 kananmunan valkuaista
120 g kuohukermaa
ohjeet
- Soseuta mansikat ja 1 rkl sitruunamehua, halutessasi voit lisätä myös ruusuvettä. Jätä odottamaan sivuun hetkeksi.
- Vispaa munankeltuaiset ja erytritoli kattilassa sekaisin tahnaksi. Sekoita joukkoon vesi, viini/sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Kuumenna seosta koko ajan vispaten, kunnes se melkein kiehahtaa ja sakenee. Nosta se sen jälkeen kylmään vesihauteeseen ja vatkaa niin kauan, että seos jäähtyy. Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma.
- Sekoita ensin mansikkasose keltuaisseokseen ja lopuksi sekaan käännellään varovasti valkuais- sekä kermavaahto.
- Seos kaadetaan reilun kahden litran vetoiseen vuokaan ja nostetaan se pakkaseen jäätymään vähintään 8 tunnin ajaksi. Jäädyke kumotaan tarjoiluvadille ja koristellaan mansikoilla sekä ruusunlehdillä.