Korealainen rapea tofu
3
annosta45
minutesKorealainen rapea tofu upotetaan täynnä makua olevaan kastikkeeseen. Ruoka on saanut inspiraation korealaisesta perinteisestä ruuasta dubu jorimista.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
300 g tofua
15 g seesamiöljyä
- kastike naisen annos
3 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 dl vettä
1 tl gochugaru-chilimaustetta tai chili-rouhetta
10 g seesamiöljyä
10 g seesamisiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 kesäsipuli
- lisäksi naisen annos
75 g riisiä
kesäsipulia
- miehen annos
450 g tofua
20 g seesamiöljyä
- kastike miehen annos
4 rkl soijakastiketta
1 1/2 rkl riisiviinietikkaa
1 1/2 dl vettä
1 1/2 tl gochugaru-chilimaustetta tai chili-rouhetta
15 g seesamiöljyä
15 g seesamisiemeniä
3 valkosipulinkynttä
2 kesäsipulia
- lisäksi miehen annos
120 g riisiä
kesäsipulia
ohjeet
- Kuivaa tofu hyvin talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Laita tofupala paperiin/pyyhkeeseen kiedottuna lautaselle ja aseta päälle kattila tai pannu painoksi. Anna olla painon alla noin puoli tuntia, että kosteus valuu ulos.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna kesäsipuli. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuutioi tofu. Paista tofun paloja pannulla öljyssä kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. Lisää päälle kastike. Anna kastikkeen kiehua tofun kanssa noin 4 minuuttia.
- Syö tofu riisin ja sipulin kanssa.