Kaali-mustaherukkasalaatti ja grillatut kanankoivet

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Yksinkertainen ja raikas salaatti syntyy kaalista, appelsiinista ja mustaherukoista. Kanankoivet saavat päälleen sinappisen marinadin. Hyvää ja terveellistä kesäistä ruokaa!

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • kaali-mustaherukkasalaatti naisen annos
  • 300 g kaalia

  • suolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • 1 appelsiini

  • 1 punasipuli

  • 2 dl mustaherukoita (pakaste tai tuore)

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 10 g oliiviöljyä

  • 40 g manteleita

  • kanankoivet naisen annos
  • 800 g kanankoipia tai 300 g tofua

  • marinadi naisen annos
  • 2 rkl sitruunamehua

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 tl dijoninsinappia

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl timjamia

  • kaali-mustaherukkasalaatti miehen annos
  • 400 g kaalia

  • suolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • 1 appelsiini

  • 1 punasipuli

  • 3 dl mustaherukoita (pakaste tai tuore)

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 15 g oliiviöljyä

  • 60 g manteleita

  • kanankoivet miehen annos
  • 1200 g kanankoipia tai 450 g tofua

  • marinadi miehen annos
  • 3 rkl sitruunamehua

  • 45 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 1/2 tl dijoninsinappia

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 tl rouhittua mustapippuria

  • 1 1/2 rkl timjamia

ohjeet

  • Valmista ensin marinadi. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
  • Valuta tai sivele marinadi kanankoipien päälle. Jos käytät tofua, niin viipaloi ja kuivaa tofu talouspaperilla ennen marinointia. Jätä marinoitumaan. Voit tehdä tämän jo vaikka edellisenä iltana.
  • Suikaloi kaali ohuen ohueksi ja nosta kulhoon.
  • Ripottele joukkoon mausteet ja hakkaa kaalia perunanuijalla hetki, jotta kaali mehustuu.
  • Kuori ja leikkaa appelsiinit lohkoiksi. Paloittele lohkot.
  • Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Lisää appelsiinit ja punasipuli sulaneiden mustaherukoiden kanssa kaalin joukkoon.
  • Mausta salaatti sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
  • Grillaa kanankoivet tai tofut kypsiksi tai paista uunissa grillivastuksella 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tofun voit paistaa myös pannulla.
  • Syö yhdessä kaalisalaatin kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!