Klassinen kanakeitto

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

3

hours 

Klassinen kanakeitto saa makunsa itse keitetystä kanaliemestä sekä ihanista kasviksista. Tämä konstailematon keitto kruunataan nokareella ranskankermaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 1,2 kg kanankoipia tai 400 g tofua ja 5 dl kasvislientä

  • 2 porkkanaa

  • 4 sellerinvartta

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 20 g oliiviöljyä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 ruukku persiljaa

  • 60 g ranskankermaa

  • miehen annos
  • 2 kg kanankoipia tai 600 g tofua ja 8 dl kasvislientä

  • 3 porkkanaa

  • 5 sellerinvartta

  • 2 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 30 g oliiviöljyä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 ruukku persiljaa

  • 90 g ranskankermaa

ohjeet

  • Laita kanankoivet syvään kattilaan ja lisää päälle vettä niin, että koivet peittyy.
  • Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja liha irtoaa luista.
  • Ota kanankoivet talteen nostamalla ne liemestä. Ota myös liemi talteen.
  • Kanankoipien kypsyessä valmistele kasvikset. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Pilko myös varsisellerit.
  • Kun kana on jäähtynyt riivi sen liha irti luista.
  • Jos teet kanan tofusta. Kuivaa tofu hyvin ja kuutioi. Paista tofun paloja pannulla niin että ne saavat ruskean pinnan.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota kasviksia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  • Lisää joukkoon kananliha ja liemi tai kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sitten lämpöä.
  • Anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Jos käytät tofu, niin lisää tofukuutiot kypsennyksen loppuvaiheessa.
  • Mausta suolalla ja persiljalla.
  • Syö ranskankerman kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!