Naudan grillipihvit ja punasipulitsatsiki
4
annosta30
minutesNaudan ulkofilepihvi vaatii vain hetken grillissä. Tällä kertaa teemmekin tsatsikin punasipulista.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naudan grillipihvit naisen annos
400 g naudan ulkofilepihviä tai 400 g tofua
20 g öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl balsamicoa
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria
- punasipulitsatsiki naisen annos
200 g turkkilaista jogurttia
1/2 (n. 60 g) punasipulia
1/2 dl tilliä
1 valkosipulinkynsi
1 tl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- grillatut vihannekset naisen annos
2 paprikaa
1 kesäkurpitsa
10 g öljyä
suolaa
pippuria
- naudan grillipihvit miehen annos
600 g naudan ulkofilepihviä tai 600 g tofua
30 g öljyä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl balsamicoa
2 tl kuivattua timjamia
mustapippuria
- punasipulitsatsiki miehen annos
400 g turkkilaista jogurttia
1 punasipuli
1 dl tilliä
2 valkosipulinkynttä
2 tl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- grillatut vihannekset miehen annos
3 paprikaa
2 kesäkurpitsaa
15 g öljyä
suolaa
pippuria
ohjeet
- Tee ensin lihalle/tofulle marinadi. Jos käytät tofua leikkaa se viipaleiksi ja kuivaa palat talouspaperilla. Sekoita öljy, soijakastike, balsamico ja mausteet. Sekoita marinadin ainekset laakeassa kulhossa ja kääntele siinä lihapalat tai tofun palat. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti silloin tällöin kääntäen.
- Valmista sitten tsatsiki. Kuori ja hienonna punasipuli aivan hienoksi. Hienonna myös tilli ja valkosipulinkynsi. Sekoita tsatsikin kaikki ainekset jogurtin kanssa ja anna maustua kylmässä.
- Viipaloi paprika ja poista siemenet. Viipaloi sitten kesäkurpitsa. Sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Ota lihat jääkaapista noin puoli tuntia ennen grillaamista. Grillaa lihat tai tofut sekä kasvikset. Voit myös paistaa lihan tai tofun ja kasvikset pannulla.