Munakoiso-mozzarellasalaatti

Annokset

3

annosta
Prep time

40

minutes

Tämä salaatti on saanut innoituksensa klassisesta italialaisesta munakoisovuoasta melanzane alla parmigianasta. Salaatti valmistuu vain nopeammin. 

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 1 munakoiso

  • 300 g kanasuikaleita tai 300 g tofua

  • suolaa ja pippuria

  • noin 200 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja

  • 20 g oliiviöljyä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 ruukku salaattia

  • 80 g mozzarellajuustoa

  • kourallinen tuoretta basilikaa

  • miehen annos
  • 1 munakoiso

  • 450 g kanaasuikaleita tai 450 g tofua

  • suolaa ja pippuria

  • noin 300 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja

  • 30 g oliiviöljyä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 ruukku salaattia

  • 120 g mozzarellajuustoa

  • kourallinen tuoretta basilikaa

ohjeet

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi munakoiso vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja puolita tomaatit. Laita kasvikset ja kanasuikaleet tai viipaloitu tofu leivinpaperin päälle uunipellille, tomaattien leikkuupinta on hyvä olla ylöspäin. Sivele munakoisoviipaleet oliiviöljyllä ja huiski öljyä myös tomaattien päälle (käytä tähän reilu puolet öljystä). Ripottele päälle suolaa, pippuria ja hienonnettu valkosipuli.
  • Paahda kasviksia ja kanoja tai tofuja uunissa noin 20–30 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat saaneet reilusti väriä. Laita kasvikset kulhoon, lorauta sekaan tarvittaessa hieman öljyä. Maista suola ja anna kasvisten hieman jäähtyä. Voit valmistella kasvikset myös edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kelmun alla.
  • Revi salaatti tarjoiluvadille. Laita kasvikset sekä kana tai tofu salaatin päälle ja revi mozzarella joukkoon. Viimeistele reilulla kourallisella tuoretta basilikaa. .

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!