Linssisalaatti basilika-jogurttikastikkeella
3
annosta20
minutesSimppeli ja maukas yrttinen salaatti syntyy vaivattomasti. Ruokaisat linssit saavat vastapainoa basilika-jogurttikastikkeesta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1 pkt (380/230 g) kypsiä linssejä (esim. GoGreen)
muutama oksa lehtikaalia hienonnettuna
5 g oliiviöljyä
1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
100 g avokadoa siivutettuna
1 dl granaattiomenan siemeniä
200 g salaattijuustoa (rasvaa 4-7%, fetan tyyppinen juusto)
(½-1 tl juustokuminansiemeniä)
- Basilikajogurttikastike naisen annos
1 ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
10 g oliiviöljyä
100 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1 limen mehu (ja ½ kuoriraaste)
1/2 tl dijonsinappia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
- miehen annos
1 pkt (380/230 g) kypsiä linssejä (esim. GoGreen)
muutama oksa lehtikaalia hienonnettuna
5 g oliiviöljyä
1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
160 g avokadoa siivutettuna
1 1/2 dl granaattiomenan siemeniä
300 g salaattijuustoa (rasvaa 4-7%, fetan tyyppinen juusto)
(½-1 tl juustokuminansiemeniä)
- Basilikajogurttikastike miehen annos
1 ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
15 g oliiviöljyä
150 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1 limen mehu (ja ½ kuoriraaste)
1 tl dijonsinappia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
ohjeet
- Yhdistä kastikkeen ainekset ja aja tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Jos kaipaat lisää raikkautta lisää limeä tai jos kaipaat lisää sinappisuutta niin lisää sinappia.
- Hienonna lehtikaalit (jos haluat enemmän massaa salaattiin laita reilusti lehtikaalia.) Siirrä hienonnetut lehtikaalit kulhoon, lorauta hieman oliiviöljyä ja suolaa päälle ja hiero käsin pehmeäksi. Lisää lehtipersiljat, linssit, avokado ja sekoita.
- Kaada vatiin. Lisää kaikki kastike, juusto ja granaattiomenan siemenet.
- Maista ja rouhaise päälle tarvittaessa suolaa.