Juustoperunat
2
annosta1
hourHelppo ja maukas ateria syntyy keitetyistä perunoista ja tomaateista. Mukaan sekoitetaan juustoa ja yrttejä. Voit joko grillata tai paistaa kasvikset.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
240 g perunoita keitettynä
400 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
2 kesäsipulia varsineen
20 g oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl kuivattuja yrttejä (esim. oregano, basilika)
200 g salaattijuustoa 3-7% (fetan tyyppinen juusto)
- miehen annos
380 g perunoita keitettynä
400 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
3 kesäsipulia varsineen
30 g oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria
1 ,5 rkl kuivattuja yrttejä (esim. oregano, basilika)
300 g salaattijuustoa 3-7% (fetan tyyppinen juusto)
ohjeet
- Leikkaa keitetyt perunat puoliksi ja tarvittaessa puolikkaat vielä halki.
- Öljyä grillinkestävä vuoka. Levitä perunat vuokaan. Lisää tomaatit sekä lohkottu kesäsipuli. Säästä sipulin varret.
- Sekoita pienessä kulhossa mausteet ja öljy. Valuta maustettu öljy vuokaan kasvisten päälle ja sekoita.
- Sekoita mukaan juusto.
- Grillaa noin 15 minuutta tai kunnes kasvikset ovat saaneet hieman paahteista väriä. Voit myös valmistaa ruoan uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia.
- Viimeistele ruoka hienonnetuilla kesäsipulin varsilla.