Tabbouleh ja adana-kebab

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

1

hour 

Tabbouleh on yksi Lähi-idän suosituimmista salaateista. Tabbouleh salaatti on yksinkertainen salaatti, jossa vihannekset on pilkottu hyvin pieniksi. Salaatti hurmaa raikkaudellaan.
Tabboulehiin käytetään bulguria, joka on yleinen lisuke Turkissa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. Se valmistuu nopeasti kuumassa vedessä turvottamalla. Jos bulguria ei ole saatavilla (löytyy kyllä useimmista marketeista), niin riisi sopii myös hyvin.

Älä kauhistu aineosien määrää, mausteita voit lisätä mielesi mukaan tai jättää osan pois. Ruoka myös yllättää helppoudellaan.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • tabbouleh naisen annos
  • 50 g hienoa bulguria tai riisiä

  • 20 g oliiviöljyä

  • 2 ,5 dl kiehuvaa vettä

  • 2 dl hienosti pilkottua tuoretta lehtipersiljaa (ei varsia)

  • reilu 1 dl hienoksi pilkottua tuoretta minttua (ei varsia)

  • n. 200 g luumutomaatteja

  • 1 kurkku

  • 1 sipuli

  • 3 -4 rkl sitruunamehua / limenmehua

  • ¾ tl suolaa

  • ¼ tl mustapippurijauhetta

  • ½ tl kuivattua korianteria

  • ¼ tl inkiväärijauhetta

  • ½ tl kanelia

  • ¼ tl neilikkaa

  • ½ tl maustepippuria

  • adana kebab naisen annos
  • 400 g naudan- tai lampaanjauhelihaa tai 400 g vegejauhista sekä 2 tl psylliumia ja 1 dl vettä

  • 1 (puna)sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 0,5 punainen paprika

  • 0,5 punainen chili maun mukaan (vaihtoehtoisesti lisää ½ tl chilijauhetta)

  • 0,5 dl lehtipersiljaa (pieneksi silputtu)

  • (1 tl sumakkia (tai ripottele kypsän kebabin päälle))

  • 2/3 tl suolaa

  • tabbouleh miehen annos
  • 80 g hienoa bulguria

  • 30 g oliiviöljyä

  • 3 ,5 dl kiehuvaa vettä

  • 3 dl hienosti pilkottua tuoretta lehtipersiljaa (ei varsia)

  • 1 ,5 dl hienoksi pilkottua tuoretta minttua (ei varsia)

  • n. 300 g luumutomaatteja

  • 1 kurkku

  • 1 sipuli

  • 5 -6 rkl sitruunamehua / limenmehua

  • 0,5 tl suolaa

  • 1/3 tl mustapippurijauhetta

  • 1/3 tl kuivattua korianteria

  • 1/3 tl inkiväärijauhetta

  • 1/3 tl kanelia

  • ripaus neilikkaa

  • 1/3 tl maustepippuria

  • adana kebab miehen annos
  • 600 g naudan- tai lampaanjauhelihaa tai 600 g vegejauhista sekä 3 tl psylliumia ja 1 1/2 dl vettä

  • 1 (puna)sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 punainen paprika

  • 1 punainen chili maun mukaan (vaihtoehtoisesti lisää 1 tl chilijauhetta)

  • 1 dl lehtipersiljaa (pieneksi silputtu)

  • (1 1/2 tl sumakkia (tai ripottele kypsän kebabin päälle))

  • 1 tl suolaa

ohjeet

  • Laita kuumuutta kestävään astiaan bulgur ja 1 rkl oliiviöljyä. Kaada päälle kiehuva vesi. Peitä asta tiukasti ja anna seisoa 15 minuuttia (jos käytät karkeampaa bulguria, seisotusaika on pidempi, lue pakkauksen ohje).
  • Kuori kurkku ja ota keskiosa pois, jos haluat. Kuori sipuli. Pilko kurkku, tomaatit, sipuli ja yrtit pieniksi paloiksi. Laita pilkotut tomaatit siivilään, jotta ylimäärä nestettä valuu pois.
  • Siivilöi ylimääräistä vettä pois bulgurin joukosta ja siirrä se takaisin astiaan. Sekoita joukkoon vihannekset, yrtit, loppul oliiviöljy sekä mausteet oman maun mukaan.
  • Laita salaatti jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  • Valmista kebab. Silppua sipulit, paprika, chili (poista siemenet) ja lehtipersilja pieniksi monitoimikoneessa tai teho- tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon mausteet ja sekoita hyvin. Jos käytät vegejauhista tai haluat grillata kebabin, niin lisää vesi sekä psyllium massan joukkoon. Se auttaa taikinaa pysymään kasassa. Valuta mausteseoksesta mahdolliset ylimääräiset nesteet pois ja sekoita se jauhelihan joukkoon.
  • Muotoile jauhelihasta kebabpötköjä. Jos haluat grillata kebabit voit muotoilla ne vartaisiin. Paista kebabeja uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, niin että ne ovat kypsyneet tai grillaa kypsiksi. Voit ripotella sumakkia kypsän kebabin päälle.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!