Paprikamunakas
Annokset
2
annostaValmistusaika
20
minutesPehmeäksi paahtuneet paprikat ja herkkusienet täyttävät munakkaan herkulliseksi ateriaksi.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
100 g herkkusieniä
0,5 paprika
4 kananmunaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 tl kuivattua meiramia
50 g ruokakermaa 10% tai turkkilaista jogurttia
10 g öljyä
40 g juustoa tai juustoraastetta
silputtua persiljaa tai basilikaa
- miehen annos
100 g herkkusieniä
1 paprika
6 kananmunaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 tl kuivattua meiramia
100 g ruokakermaa 10% tai turkkilaista jogurttia
15 g öljyä
60 g juustoa tai juustoraastetta
silputtua persiljaa tai basilikaa
ohjeet
- Puhdista ja viipaloi sienet. Halkaise, huuhtele ja kuutioi paprika. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne haarukalla rikki. Lisää suola, pippuri, meirami ja ruokakerma tai jogurtti.
- Kuullota öljyssä sieniä ja paprikakuutioita hetki, kunnes ne pehmenevät ja neste haihtuu. Siirrä kasvikset pois pannusta ja lisää tarvittaessa pannuun hieman öljyä. Kaada munakasmassa pannuun ja sekoita puuhaarukalla kevyesti. Paista keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes munakkaan pohja hyytyy, mutta päältä se on pehmeän kermainen.
- Lisää päälle paistetut herkkusienet, paprikat ja persilja tai basilika. Anna vetäytyä hetki kannen alla. Ripottele päälle juustoa.