Sadonkorjuukeitto

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Sadonkorjuukeitossa maistuu peruna, porkkana ja sipuli sekä raikkautta tuomaan lisätään omenaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 3 porkkanaa

  • 480 g perunaa

  • 1 pienehkö sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 kasvisliemikuutio (tai vastaava määrä fondia)

  • 8 dl vettä

  • 1 omena

  • 200 g ruokakermaa 10%

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • (ripaus suolaa ja pippuria)

  • 400 g jauhelihaa tai 400 g vegejauhista

  • suolaa ja pippuria

  • miehen annos
  • 5 porkkanaa

  • 760 g perunaa

  • 2 sipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 1/2 kasvisliemikuutiota (tai vastaava määrä fondia)

  • 12 dl vettä

  • 2 omenaa

  • 300 g ruokakermaa 10%

  • 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa

  • (ripaus suolaa ja pippuria)

  • 600 g jauhelihaa tai 600 g vegejauhista

  • suolaa ja pippuria

ohjeet

  • Kuori kasvikset ja pilko paloiksi. Laita kattilaan vesi, liemikuutio, porkkana-, peruna- ja sipulilohkot sekä viipaloitu valkosipulinkynsi. Älä laita kattilaan vielä omenaa.
  • Kiehuta kasvikset kypsiksi, lohko joukkoon omena ja soseuta samettiseksi keitoksi. Lisää kerma ja surauta vielä kerran niin että kerma sekoittuu hyvin.
  • Ohenna tarvittaessa vedellä. Mausta keitto valkoviinietikalla ja pienellä määrällä pippuria. Tarkista suola.
  • Paista päälle jauhelihaa tai vegejauhista. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!