Välimerellinen munakas
Annokset
1
annosValmistusaika
15
minutesVäliimerelliseen munakkaaseen sopivat myös syksyn sienet. Ihanaa suolaisuutta tuo oliivit ja feta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
5 g öljyä
50 g sienä (esim. herkkusieniä tai suppilovahveroita)
noin 1 dl säilykepaprikaa mausteliemessä
2 kananmunaa
2 rkl vettä
ripaus suolaa ja mustapippuria
35 g oliiveja
20 g fetaa
- miehen annos
5 g öljyä
70 g sienä (esim. herkkusieniä tai suppilovahveroita)
noin 1 1/2 dl säilykepaprikaa mausteliemessä
3 kananmunaa
3 rkl vettä
ripaus suolaa ja mustapippuria
50 g oliiveja
30 g fetaa
ohjeet
- Huuhtele ja pilko sienet pieniksi paloiksi.
- Riko kananmunat kulhoon, sekoita joukkoon vesi sekä ripaus suolaa ja mustapippuria.
- Lirauta öljy pannulle.
- Paanda sieniä ja paprikoita hetki öljyssä pannulla.
- Lisää päälle munaseos.
- Anna munakkaan hyytyä matalalla lämmöllä muutama minuutti, niin että se on kauttaaltaan kypsynyt. Varo ettei pohja pala.
- Lisää päälle oliivit (voit pilkkoa niitä vähän jos ne ovat kokonaisia) sekä murustele fetajuusto.