Kyssäkaalikeitto
Annokset
4
annostaValmistusaika
30
minutesKyssäkaali on parasta pikkuisen rapsakkana. Keitä kyssäkaalikeittoon tulevat perunat ja porkkanat pehmeiksi, mutta kypsennä kyssäkaali isoina paloina. Näin sosekeittoon jää purutuntumaa.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
1 kyssäkaali
480 g perunaa
1 porkkana
1 sipuli
1 l vettä
1/2 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl jauhettua valkopippuria
400 g polar sulatejuusto 9%
60 g kermaa
puolukoita
- miehen annos
1 kyssäkaali
760 g perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1 ,4 l vettä
2/3 tl suolaa
2/3 tl paprikajauhetta
1/3 tl jauhettua valkopippuria
600 g polar sulatejuusto 9%
120 g kermaa
puolukoita
ohjeet
- Pese ja kuori kyssäkaalit, puolita ne. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.
- Laita kasvikset kattilaan. Kuori ja lohko sipuli joukkoon. Lisää vesi ja suola.
- Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä.
- Kyssäkaali saa jäädä rapeaksi.
- Siirrä kattila pois levyltä ja soseuta kasvikset liemineen sauva- tai tehosekoittimella. Lisää kerma ja sulatejuusto, pyöräytä seos tasaiseksi ja laita kattila takaisin levylle.
- Sekoittele keittoa pohjaa myöten ja keitä 5 minuuttia. Mausta paprikajauheella ja pippurilla.
- Syö keitto puolukoiden kanssa.