Palapaisti
Annokset
4
annostaValmistusaika
2
hours30
minutesPalapaisti on perinteinen suomalainen ruoka, jonka salaisuus on pitkässä haudutuksessa.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
400 g palapaistia tai naudan sisä- tai paahtopaistia tai 400 g tofua
1 sipuli
2 porkkanaa
10 g voita
4 dl vettä
1 rkl lihafondia
(2 rkl ketsuppia sokeroimaton)
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
200 g ruokakermaa 10%
(persiljaa)
- lisäksi naisen ja miehen annos
1 kukkakaali
- miehen annos
600 g palapaistia tai naudan sisä- tai paahtopaistia tai 600 g tofua
1 sipuli
3 porkkanaa
20 g voita
5 dl vettä
1 rkl lihafondia
(2 rkl ketsuppia sokeroimaton)
2/3 tl suolaa
2/3 tl rouhittua mustapippuria
300 g ruokakermaa 10%
(persiljaa)
ohjeet
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Jos sinulla on liha kokonaisena paistina leikkaa paisti ensin poikkisyin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sitten kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat.
- Jos käytät tofua, kuivaa tofu talouspaperilla ja kuutioi paloiksi.
- Ruskista liha- tai tofupalat voissa paistinpannulla kahdessa tai kolmessa erässä. Siirrä lihat kattilaan tai pataan. Lisää vesi ja fondi paistinpannulle. Kiehauta sekoitellen ja kaada liha- tai tofupalojen päälle pataan.
- Lisää sipulit, porkkanat ja mausteet pataan. Hauduta palapaistia uunissa kannen tai folion alla miedolla lämmöllä (noin 140 astetta) 1–2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Jos käytät tofua puoli tuntia riittää. Tarkista välillä ettei liha kuivu. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna kiehuvaksi uunissa noin 10 minuuttia. Tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Viimeistele halutessasi persiljasilpulla.
- Leikkaa kukkakaali suupaloiksi. Höyrytä kukkakaali vesihöyryssä tai keitä kattilassa vähän pehmeäksi.
- Syö palapaisti kukkakaalin kanssa.