Naudan ulkofileepihviä ja varsiparsakaalia valkosipulidipillä

Annokset

2

annosta
Aktiivinenalmistusaika

20

minutes
Kokonaisvalmistusaika

3

hours 

Yksinkertaista ja maukasta. Varaa kuitenkin aikaa lihan maustumiseen, koska hyvin marinoituneen lihan koostumus on mureampi ja maukkaampi.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 200 g naudan ulkofilepihviä tai 200 g tofua

  • 150 g varsiparsakaalia

  • ripaus suolaa

  • 2 tomaattia (esim. San Marzano)

  • 10 g ruokaöljyä paistamiseen

  • dippi naisen annos
  • 150 g turkkilaista jugurttia

  • 1 tl valkosipulijauhetta

  • ,5 tl suolaa

  • marinadi naisen annos
  • 2 rkl sitruunamehua

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 ,5 rkl soijakastiketta

  • 1 valkosipulinkynsi

  • miehen annos
  • 300 g naudan ulkofilepihviä tai 300 g tofua

  • 200 g varsiparsakaalia

  • 3 tomaattia (esim. San Marzano)

  • 15 g ruokaöljyä paistamiseen

  • Dippi miehen annos
  • 300 g turkkilaista jugurttia

  • 2 tl valkosipulijauhetta

  • 1 tl suolaa

  • marinadi miehen annos
  • 3 rkl sitruunamehua

  • 3 rkl valkoviinietikkaa

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 1 -2 valkosipulinkynttä ohuiksi siivuiksi viipaloituna

ohjeet

  • Sekoita kaikki dipin ainekset keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin.
  • Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja lisää joukkoon liha tai tofua. Anna marinoitua useampi tunti tai yön yli jääkaapissa. Marinadi ja liha tai tofu kannattaa laittaa pakastepussiin, josta sulkemisvaiheessa on puristettu ilma pois. Näin marinadi on varmasti kosketuksissa lihaan tai tofuun. Ota naudan ulkofile huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta, jotta se kypsyy tasaisesti.
  • Paista ensin varsiparsakaalit osassa öljyä muutaman minuutin ajan niin, että niihin jää kuitenkin rapsakkuutta. Siirrä varsiparsakaalit sivuun ja ripauta päälle suolaa. Lisää pannulle loppu öljy ja paista ulkofilettä tai viipaloitua tofua noin 3-4 minuuttia per puoli, kunnes liha tai  tofu on kauniin ruskeaa. 
  • Leikkaa tomaatit siivuiksi juuri ennen tarjoilua.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!