Tomaattinen lohipannu
3
annosta30
minutesLohi saa päälleen ihanan sitruunaisen tomaattikastikkeen, jota höystetään pinaatilla ja vuohenjuustolla. Tämä herkullinen ruoka valmistuu vaivattomasti yhdellä pannulla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- NAISEN ANNOS
300 g lohifileepaloja
1/2 tl suolaa
2 rkl tomaattisosetta
10 g öljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
1/4 tl mustapippuria
n. 1 dl vettä
1 tl sitruunankuorta
65 g babypinaattia
1 tomaatti
100 g vuohenjuustoa
(sitruunamehua)
- MIEHEN ANNOS
450 g lohifileepaloja
1/2 tl suolaa
3 rkl tomaattisosetta
15 g öljyä
2 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
1/2 tl mustapippuria
n. 1 dl vettä
1 1/2 tl sitruunankuorta
65 g babypinaattia
2 tomaattia
150 g vuohenjuustoa
(sitruunamehua)
ohjeet
- Mausta lohifileepalojen pinta (1/4 tl) suolalla. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista kalapaloja noin 2 minuuttia/puoli. Lohi saa jäädä meheväksi sisältä. Siirrä kalapalat lautaselle. Poista kaloista nahka.
- Kuumenna tomaattisose ja valkosipuli lopussa öljyssä pannulla , lisää tomaattimurska, oregano, mustapippuri ja loput suolasta.
- Huuhtele tomaattimurskatölkki vedellä ja lisää pannulle. Anna tomaattikastikkeen hautua noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa sitruunankuori ja pinaatti. Säästä osa pinaatista koristeeksi.
- Kuutioi tomaatti. Lisää lohipalat hautumaan hetkeksi tomaattikastikkeeseen, kunnes kala on kypsää. Ripottele pinnalle tomaattikuutiot, viipaloitu vuohenjuusto ja pinaattia. Purista halutessasi kalapaloille sitruunanmehua.