Tomaattinen lohipannu

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Lohi saa päälleen ihanan sitruunaisen tomaattikastikkeen, jota höystetään pinaatilla ja vuohenjuustolla. Tämä herkullinen ruoka valmistuu vaivattomasti yhdellä pannulla.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 300 g lohifileepaloja

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 rkl tomaattisosetta

  • 10 g öljyä

  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa

  • 1 tl oreganoa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • n. 1 dl vettä

  • 1 tl sitruunankuorta

  • 65 g babypinaattia

  • 1 tomaatti

  • 100 g vuohenjuustoa

  • (sitruunamehua)

  • MIEHEN ANNOS
  • 450 g lohifileepaloja

  • 1/2 tl suolaa

  • 3 rkl tomaattisosetta

  • 15 g öljyä

  • 2 valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa

  • 1 tl oreganoa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • n. 1 dl vettä

  • 1 1/2 tl sitruunankuorta

  • 65 g babypinaattia

  • 2 tomaattia

  • 150 g vuohenjuustoa

  • (sitruunamehua)

ohjeet

  • Mausta lohifileepalojen pinta (1/4 tl) suolalla. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista kalapaloja noin 2 minuuttia/puoli. Lohi saa jäädä meheväksi sisältä. Siirrä kalapalat lautaselle. Poista kaloista nahka.
  • Kuumenna tomaattisose ja valkosipuli lopussa öljyssä pannulla , lisää tomaattimurska, oregano, mustapippuri ja loput suolasta.
  • Huuhtele tomaattimurskatölkki vedellä ja lisää pannulle. Anna tomaattikastikkeen hautua noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa sitruunankuori ja pinaatti. Säästä osa pinaatista koristeeksi.
  • Kuutioi tomaatti. Lisää lohipalat hautumaan hetkeksi tomaattikastikkeeseen, kunnes kala on kypsää. Ripottele pinnalle tomaattikuutiot, viipaloitu vuohenjuusto ja pinaattia. Purista halutessasi kalapaloille sitruunanmehua.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!