Italian pata

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Toiveresepti! Italian pata on maukas kotiruokaklassikko, joka on helppo ja nopea tehdä itse. Tämä arkiruokien moniottelija maistuu koko perheelle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • Naisen annos
  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 % tai 400 g vegejauhista

  • 10 g öljyä

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 1 punainen paprika

  • 2 porkkanaa

  • 1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa

  • 3 dl vettä

  • 1 lihaliemikuutio

  • 100 g pastaa esim. rakettispagetti

  • 100 g pakasteherneitä

  • mustapippuria

  • ¾ tl suolaa

  • päälle 60 g mozzarella-raastetta

  • Miehen annos
  • 600 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 % tai 600 g vegejauhista

  • 15 g öljyä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1 punainen paprika

  • 2 porkkanaa

  • 1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa

  • 5 dl vettä

  • 1 1/2 lihaliemikuutiota

  • 160 g pastaa esim. rakettispagetti

  • 100 g pakasteherneitä

  • mustapippuria

  • 1 tl suolaa

  • päälle 90 g mozzarella-raastetta

Ohjeet

  • Kuori ja paloittele sipult ja porkkanat. Kuutioi paprikat.
  • Ruskista jauheliha öljyssä kuumalla, korkeareunaisella pannulla. Lisää pannulle hienonetut sipulit. porkkanat ja kuutioitu paprika. Anna kuullottua hetki.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio sekä pasta.
  • Anna hautua kannen alla kunnes pasta on kypsää.
  • Lisää herneet ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  • Tarjoile juustoraasteen kanssa

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!