Italian pata
4
annosta30
minutesToiveresepti! Italian pata on maukas kotiruokaklassikko, joka on helppo ja nopea tehdä itse. Tämä arkiruokien moniottelija maistuu koko perheelle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- Naisen annos
400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 % tai 400 g vegejauhista
10 g öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 punainen paprika
2 porkkanaa
1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
100 g pastaa esim. rakettispagetti
100 g pakasteherneitä
mustapippuria
¾ tl suolaa
päälle 60 g mozzarella-raastetta
- Miehen annos
600 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 % tai 600 g vegejauhista
15 g öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
2 porkkanaa
1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
5 dl vettä
1 1/2 lihaliemikuutiota
160 g pastaa esim. rakettispagetti
100 g pakasteherneitä
mustapippuria
1 tl suolaa
päälle 90 g mozzarella-raastetta
Ohjeet
- Kuori ja paloittele sipult ja porkkanat. Kuutioi paprikat.
- Ruskista jauheliha öljyssä kuumalla, korkeareunaisella pannulla. Lisää pannulle hienonetut sipulit. porkkanat ja kuutioitu paprika. Anna kuullottua hetki.
- Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio sekä pasta.
- Anna hautua kannen alla kunnes pasta on kypsää.
- Lisää herneet ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Tarjoile juustoraasteen kanssa