Katkarapupasta
Annokset
3
annostaValmistusaika
19
minutesHelppo ja maukas katkarapupasta maustetaan raikkaalla limellä.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
75 g pastaa
10 g öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
200 g kirsikkatomaatteja
1 limetin mehu
1 limetin kuor raastettuna
2/3 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
450 g katkarapuja
- päälle naisen annos
100 g turkkilaista jogurttia
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
limetin viipaleita
- miehen annos
120 g pastaa
15 g öljyä
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
300 g kirsikkatomaatteja
1 limetin mehu
1 limetin kuor raastettuna
1 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
600 g katkarapuja
- päälle miehen annos
100 g turkkilaista jogurttia
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
limetin viipaleita
OHJEET
- Ota katkaravut sulamaan muutamaa tuntia ennen ruoan valmistusta tai sulata ravut lämpimässä vedessä.
- Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
- Halkaise kirsikkatomaatit.
- Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä, niin kauan että ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle kirsikkatomaatit ja hämmennä hetken aikaa, niin että tomaatit hivenen pehmenevät.
- Lisää pannulle kypsä pasta ja katkaravut. Mausta suolalla, pippurilla sekä limen kuoriraasteella. Muista pestä lime hyvin ja raasta vain vihreää kuorta.. Lisää lopuksi sekaan limen mehu. Hämmennä hyvin.
- Kun katkaravut ovat lämmenneet pasta on valmista. Älä kuumennan katkarapuja liian kauan ettei niistä tule sitkeitä.
- Syö pasta turkkilaisen jogurtin, limen ja yrrttien kanssa.