Vihreä kalapannu

Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Yrttinen kastike nostaa alaskanseitin aivan gourmet-aterian tasolle. Silti koko ruoka valmistuu yhdellä pannulla. Ei siis liikaa tiskiä, mutta makua riittää!

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • Naisten annos
  • 400 g alaskanseitifileepaloja, (pakaste)

  • 1 ps (100 g) kevätsipulia

  • 1 ruukku lehtipersiljaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 ps (65 g) babypinaattia

  • 2 ,5 dl vettä

  • 100 g basmatiriisiä

  • 3/4 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 10 g oliiviöljyä

  • kermaviilikastike naisen annos
  • 150 g kermaviiliä

  • 1 rkl sitruunanmehua

  • 2 tl sitruunankuorta raastettuna

  • ripaus suolaa

  • miehen annos
  • 600 g alaskanseitifileepaloja, (pakaste)

  • 1 ps (100 g) kevätsipulia

  • 1 ruukku lehtipersiljaa

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 ps (65 g) babypinaattia

  • 4 dl vettä

  • 160 g basmatiriisiä

  • 3/4 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 15 g oliiviöljyä

  • kermaviilikastike miehen annos
  • 300 g kermaviiliä

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • 4 tl sitruunankuorta raastettuna

  • ripaus suolaa

OHJEET

  • Ota kalafileet lautaselle huoneenlämpöön sulamaan muiden valmisteluiden ajaksi.
  • Paloittele kevätsipulit ja lehtipersilja tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja paloittele mukaan valkosipulinkynnet. Lisää pinaatti ja 2 desiä vettä. Soseuta sileäksi. Voit soseuttaa ainekset myös sauvasekoittimella kahdessa erässä.
  • Laita huuhdeltu riisi pannulle ja kaada yrttikastike päälle. Lisää loput vedestä. Keitä seosta voimakkaasti kiehuttaen 5 minuuttia välillä sekoittaen. Laske sitten lieden lämpöä ja hauduta kannen alla 4 minuuttia.
  • Nosta kalafileet riisin päälle. Ripottele kalojen ja riisin pinnalle suolaa ja mustapippuria. Valuta päälle öljy. Peitä kannella ja hauduta 6–7 minuuttia, kunnes kala ja riisi ovat kypsiä. Lisää vettä tarvittaessa.
  • Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset. Syö kalapannu kastikkeen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!