Vihreä kalapannu
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalYrttinen kastike nostaa alaskanseitin aivan gourmet-aterian tasolle. Silti koko ruoka valmistuu yhdellä pannulla. Ei siis liikaa tiskiä, mutta makua riittää!
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- Naisten annos
400 g alaskanseitifileepaloja, (pakaste)
1 ps (100 g) kevätsipulia
1 ruukku lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
1 ps (65 g) babypinaattia
2 ,5 dl vettä
100 g basmatiriisiä
3/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
10 g oliiviöljyä
- kermaviilikastike naisen annos
150 g kermaviiliä
1 rkl sitruunanmehua
2 tl sitruunankuorta raastettuna
ripaus suolaa
- miehen annos
600 g alaskanseitifileepaloja, (pakaste)
1 ps (100 g) kevätsipulia
1 ruukku lehtipersiljaa
3 valkosipulinkynttä
1 ps (65 g) babypinaattia
4 dl vettä
160 g basmatiriisiä
3/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
15 g oliiviöljyä
- kermaviilikastike miehen annos
300 g kermaviiliä
2 rkl sitruunanmehua
4 tl sitruunankuorta raastettuna
ripaus suolaa
OHJEET
- Ota kalafileet lautaselle huoneenlämpöön sulamaan muiden valmisteluiden ajaksi.
- Paloittele kevätsipulit ja lehtipersilja tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja paloittele mukaan valkosipulinkynnet. Lisää pinaatti ja 2 desiä vettä. Soseuta sileäksi. Voit soseuttaa ainekset myös sauvasekoittimella kahdessa erässä.
- Laita huuhdeltu riisi pannulle ja kaada yrttikastike päälle. Lisää loput vedestä. Keitä seosta voimakkaasti kiehuttaen 5 minuuttia välillä sekoittaen. Laske sitten lieden lämpöä ja hauduta kannen alla 4 minuuttia.
- Nosta kalafileet riisin päälle. Ripottele kalojen ja riisin pinnalle suolaa ja mustapippuria. Valuta päälle öljy. Peitä kannella ja hauduta 6–7 minuuttia, kunnes kala ja riisi ovat kypsiä. Lisää vettä tarvittaessa.
- Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset. Syö kalapannu kastikkeen kanssa.