Villikalapasta

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Toiveresepti! Tonnikalan rinnalle on kauppoihin tullut runsaasti kotimaisia villikala-säilykkeitä. Teimme nyt pastaa mihin säilykkeet loistavasti sopivat.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • naisen annos
  • 200 g (2 prk) säilykekalaa (Arkikala, Villikala, tonnikala tai vastaava)

  • 1 valkosipulin kynsi tai hyppysellinen valkosipulijauhetta

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 sipuli tai ruokalusikallinen sipulijauhetta/kuivattua sipulia

  • 20 g öljyä (jos säilyke on öljyssä, jätä tämä pois)

  • 1 prk (500 g) tomaattimurskaa

  • 1 kesäkurpitsa

  • 1/2 - 1 kpl kasvisliemikuutio tai maun mukaan suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • n. 1 tl kuivattua basilikaa

  • 75 g pastaa

  • 50 g kevyt juustoa raastettuna (rasvaa 5-10%)

  • miehen annos
  • 300 g (3 prk) säilykekalaa (Arkikala, Villikala, tonnikala tai vastaava )

  • 2 valkosipulinkynttä tai hyppysellinen valkosipulijauhetta

  • 1 1/2 tl paprikajauhetta

  • 1 sipuli tai ruokalusikallinen sipulijauhetta/kuivattua sipulia

  • 30 g öljyä (jos säilyke on öljyssä, jätä tämä pois)

  • 1 prk (500 g) tomaattimurskaa

  • 1 kesäkurpitsa

  • 1 kpl kasvisliemikuutio tai maun mukaan suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • n. 2 tl kuivattua basilikaa

  • 120 g pastaa

  • 100 g kevyt juustoa raastettuna (rasvaa 5-10%)

OHJEET

  • Silppua sipulit, jos käytät tuoreita tuotteita. Kuutioi pieniki kuutioiksi myös kesäkurpitsa. Avaa kalasäilyke ja valuta öljy kasariin, jos käytät öljyssä olevaa kalaa, jos et laita loraus öljyä pannulle.
  • Laita kasari liedelle ja napsauta kuumimpaan lämpötilaan. Lisää sipulit/sipulijauheet (ja paprikajauhe), sekoita. Lisää vielä kesäkurpitsa. Kun seos alkaa kuohua, pienennä lämpötilaa reilusti. Lisää kala pieninä paloina, tomaattimurska, basilika ja pippuri. Sekoita hyvin.
  • Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla sen sillä aikaa, kun keität pastan. Jos kastike on liian paksua, lisää lopuksi tilkka (pastan keitin)vettä.
  • Tarkista maku. Lisää päälle juustoraaste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!