Villikalapasta
3
annosta45
minutesToiveresepti! Tonnikalan rinnalle on kauppoihin tullut runsaasti kotimaisia villikala-säilykkeitä. Teimme nyt pastaa mihin säilykkeet loistavasti sopivat.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
200 g (2 prk) säilykekalaa (Arkikala, Villikala, tonnikala tai vastaava)
1 valkosipulin kynsi tai hyppysellinen valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 sipuli tai ruokalusikallinen sipulijauhetta/kuivattua sipulia
20 g öljyä (jos säilyke on öljyssä, jätä tämä pois)
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 kesäkurpitsa
1/2 - 1 kpl kasvisliemikuutio tai maun mukaan suolaa
ripaus mustapippuria
n. 1 tl kuivattua basilikaa
75 g pastaa
50 g kevyt juustoa raastettuna (rasvaa 5-10%)
- miehen annos
300 g (3 prk) säilykekalaa (Arkikala, Villikala, tonnikala tai vastaava )
2 valkosipulinkynttä tai hyppysellinen valkosipulijauhetta
1 1/2 tl paprikajauhetta
1 sipuli tai ruokalusikallinen sipulijauhetta/kuivattua sipulia
30 g öljyä (jos säilyke on öljyssä, jätä tämä pois)
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 kesäkurpitsa
1 kpl kasvisliemikuutio tai maun mukaan suolaa
ripaus mustapippuria
n. 2 tl kuivattua basilikaa
120 g pastaa
100 g kevyt juustoa raastettuna (rasvaa 5-10%)
OHJEET
- Silppua sipulit, jos käytät tuoreita tuotteita. Kuutioi pieniki kuutioiksi myös kesäkurpitsa. Avaa kalasäilyke ja valuta öljy kasariin, jos käytät öljyssä olevaa kalaa, jos et laita loraus öljyä pannulle.
- Laita kasari liedelle ja napsauta kuumimpaan lämpötilaan. Lisää sipulit/sipulijauheet (ja paprikajauhe), sekoita. Lisää vielä kesäkurpitsa. Kun seos alkaa kuohua, pienennä lämpötilaa reilusti. Lisää kala pieninä paloina, tomaattimurska, basilika ja pippuri. Sekoita hyvin.
- Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla sen sillä aikaa, kun keität pastan. Jos kastike on liian paksua, lisää lopuksi tilkka (pastan keitin)vettä.
- Tarkista maku. Lisää päälle juustoraaste.