Oskarin salaatti
3
annosta45
minutesKlassinen oskarin leipä on varmasti monelle tuttu. Teimme tästä herkullisestä katkarapujen, porsaan leikkeen ja choron-kastikkeen yhdsitelmästä salaatin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
200 g porsaan filettä tai 200 g tofua
ripaus suolaa ja mustapippuria
150 g katkarapuja
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
1 ruukku salaattia
1 kurkku
300 g parsaa
- Choron-majoneesi naisen annos
60 g majoneesia
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl rakuunaa
1 pieni salottisipuli
- miehen annos
300 g porsaan filettä tai 300 g tofua
ripaus suolaa ja mustapippuria
200 g katkarapuja
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
1 ruukku salaattia
1 kurkku
400 g parsaa
- Choron-majoneesi miehen annos
100 g majoneesia
1 1/2 rkl tomaattipyrettä
1 1/2 tl rakuunaa
1 salottisipuli
OHJEET
- Ota katkaravut huoneenlämpöön sulamaan tai sulata lämpöisen veden alla.
- Paista pannulla porsaan fileet tai siivutettu tofu. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa parsoista kova puumainen alaosa pois. Höyrytä parsa höyrytyskattilassa tai siivilässä kattilan päällä noin 6-8 minuuttia, niin että se on pehmennyt.
- Sekoita katkarapuihin sitruunamehua ja ripaus suolaa.
- Valmista kastike. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Sekoita majoneesiin tomaattipyre, rakuuna ja sipulisilppu.
- Huuhtele salaatti ja revi se laakean kulhon pohjalle. Pilko päälle kurkku. Asettele päälle porsaan fileet tai tofu-siivut ja parsat. Viimeistele katkaravuilla ja choron-majoneesilla.