Kasvissosekeitto
3
annosta1
hourTähän keittoon on voit upottaa jääkaapista löytyvät kasvikset tai sitten voit valita kaupasta suosikkejasi. Voit lisätä keittoon myös yrttejä tai vaikka chiliä, jos kaipaat ruokaan potkua. Voit myös paahtaa aunringokukansiemeniä pannulla niin saat niihin ihanan paahteisen aromin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
n. 600 g kasviksia (esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, juuriselleriä, kukkakaalia tai kesäkurpitsaa)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl provencale-mausteseosta
3/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
150 g ruokakermaa 10 %
- päälle naisen annos
375 g raejuustoa
40 g auringokukansiemeniä
- miehen annos
n. 800 g kasviksia (esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, juuriselleriä)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
1,3 l vettä
1 kasvisliemikuutio
3 tl provencale-mausteseosta
1 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria
300 g ruokakermaa 10 %
- päälle naisen annos
600 g raejuustoa
60 g auringokukansiemeniä
OHJEET
- Pese, kuori ja paloittele kasvikset suurinpiirtein samankokoisiksi paloiksi.
- Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä kasviksia noin minuutin ajan.
- Kaada joukkoon vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kokeiltaessa pehmeitä.
- Ota osa nesteestä erikseen. Soseuta keitto varovasti sauvasekoittimella tai muussinuijalla tai tehosekoittimessa.
- Lisää ruokakakerma ja lopuista nesteistä sen verran, että saat haluamasi koostumuksen.
- Kuumenna keitto uudelleen. Syö raejuuston ja auringonkukansiementen kera.