Varhaiskesän perunasalaatti
3
annosta1
hourMaukas kesäinen salaatti pitää sisällään parsaa ja uusia perunoita. Makua salaattiin tuo baslikakastike.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
360 g (uusia) perunoita
200 g parsaa
200 g kirsikkatomaatteja
2 vartta kevätsipulia
tuoretta basilikaa
300 g salaattijuustoa (rasvaa max. 10%)
- kastike naisen annos
1 valkosipulinkynsi
1 rkl valkoviinietikkaa
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
reilu kourallinen tuoretta basilikaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
- miehen annos
570 g (uusia) perunoita
300 g parsaa
300 g kirsikkatomaatteja
3 vartta kevätsipulia
tuoretta basilikaa
450 g salaattijuustoa (rasvaa max. 10%)
- kastike miehen annos
2 valkosipulinkynttä
45 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 ,5 rkl valkoviinietikkaa
1/2 sitruunan mehu
kaksi kourallista tuoretta basilikaa
1 ,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
OHJEET
- Pese perunat hyvin. Keitä perunat kypsiksi.
- Leikkaa parsoista pois kova osa tyvenestä. Höyrytä tai keitä parsoja noin 8 minuuttia, niin että ne ovat pehmenneet.
- Anna perunoiden ja parsojen vähän jäähtyä tai huuhtaise kylmän veden alla.
- Leikkaa suupaloiksi.
- Hienonna kevätsipulit ja halkaise tomaatit.
- Sekoita kaikki ainekset yhteen.
- Valmista kastike. Kuori ja paloittele valkosipuli. Laita kaikki kastikkeen ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi kastikkeeksi teho- tai sauvasekoittimella. Jos sinulla ei ole sekoitinta, voit hienontaa valkosipulit ja basilikat ja sekoittaa ainekset yhteen.
- Paloittele juusto ja levittele salaatin päälle. Kaada lopuksi kastike ja sekoita.
- Koristele basilikan lehdillä.