Shakshuka

Annokset

2

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Shakshuka on perinteisesti lähi-idän maissa aamiaisena nautittu munapannu. Siinä on reippaasi makua. Kun laitat kannen pannun päälle, niin se vauhdittaa munien kypsymistä. Jos pidät tulisesta, niin käytä chilimaustettua tomaattimurskaa, mutta jos miedompi on makuusi, niin käytä tavallista ja ripsauta joukkoon vähän chiliä makusi mukaan.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • naisen annos
  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi.

  • 1/2 paprika

  • 1 purkki (380 / 230 g) kikherneitä tai vaaleita papuja suolaliemessä

  • 10 g öljyä

  • 1 purkki (n. 400 g) (chilimaustettua) tomaattimurskaa

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • 2 kananmunaa

  • 40 g fetajuustoa

  • 1/2 ruukku korianteria

  • miehen annos
  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 paprika

  • 1 purkki (380 / 230 g) kikherneitä tai vaaleita papuja suolaliemessä

  • 15 g öljyä

  • 1 purkki (n. 400 g) (chilimaustettua) tomaattimurskaa

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

  • 4 kananmunaa

  • 60 g fetajuustoa

  • 1/2 ruukku korianteria

OHJEET

  • Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika. Valuta kikherneet tai pavut liemestä.
  • Kuullota sipulisilppuja ja paprikakuutioita pari minuuttia pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska, kikherneet tai pavut ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
  • Tee kastikkeeseen kauhalla kuopat munia varten. Valuta munat kuorista kuoppiin. Peitä pannu kannella ja anna ruoan hautua, kunnes valkuaiset ovat kypsyneet.
  • Lisää päälle murennettua fetajuustoa ja korianteria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!