Grillatut juurekset ja kanapihvit
3
annosta1
hourKiehauta ensin juurekset pehmeäksi ja sitten grillaa niihin ihanan rapsakat pinnat. Päälle sipaisu öljyä ja chiliä.
Kanaleikkeisiin tehdään maukas tumma marinadi.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
200 g juuripersiljaa
200 g palsternakkaa
200 g porkkanaa
100 g herkkusieniä
1 kasvisliemikuutio
20 g öljyä
ripaus chiliä
ripaus suolla
- naisen annos kanapihvit
300 g kanan paistileikkeitä tai 300 g tofua
- marinadi naisen annos
10 g paahdettua seesamiöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1/2 tl chilirouhetta
1 tl paprikajauhtta
1/2 tl mustapippuria
- lisäksi naisen annos
45 g majoneesia
1/2 sitruunan mehu
1/2 sitruunan raastettu kuori
- miehen annos
300 g juuripersiljaa
300 g palsternakkaa
300 g porkkanaa
150 g herkkusieniä
1 kasvisliemikuutio
30 g öljyä
ripaus chiliä
ripaus suolla
- miehen annos kanapihvit
450 g kanan paistileikkeitä tai 450 g tofua
- marinadi miehen annos
15 g paahdettua seesamiöljyä
3 rkl soijakastiketta
1 ,5 rkl riisiviinietikkaa
2/3 tl chilirouhetta
1 ,5 tl paprikajauhtta
2/3 tl mustapippuria
- lisäksi miehen annos
75 g majoneesia
1/2 sitruunan mehu
1/2 sitruunan raastettu kuori
OHJEET
- Tee ensin marinadi. Sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen. Kaada marinadi kanan paistileikkeiden tai siivutetun tofun päälle. Jätä maustumaan, kun valmistelet kasvikset.
- Pese juurekset eli juuripersiljat, palsternakat ja porkkanat huolella ja leikkaa pois kannat ja mahdolliset huonot kohdat. Siivuta kasvikset pitkittäin. Alä tee juureksista liian ohuita, että niitä on vielä helppo grillata.
- Laita juurekset kattilaan ja lisää vettä ,niin että ne peittyy. Lisää veteen liemikuutio. Keitä kasviksia noin 20 minuutta kannen alla. Älä keitä kuitenkaan liian kauan, juurekset saavat olla pehmenneitä mutta napakoita niin etteivät hajoa, kun työnnät haarukan niihin.
- Sekoita majoneesiin sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori (varo raastamasta valkoista osiota, koska se on kitkerää).
- Pesaise herkkusienet, niin ettei niissä ole mahdollista multaa.
- Laita grilliin ensin herkkusienet, koska ne vaativat pisimmän kypsennyksen, sitten kanapihvit/tofut ja lopuksi juurekset.
- Grillaamisen aikana sivele herkkusieniin ja juureksiin öljyä ja ripota päälle chilirouhetta. Herkkusieniin voit ripsauttaa myös vähän suolaa. Kanaan tai tofuun voit sivellä astian pohjalle jäänyttä marinadia. Grillaa kunnes kaikki on kypsiä.
- Jos sinulla ei ole mahdollisuutta grillaamiseen voit kasata kaikki leivinpaperoidulle pellille. Muista lisätä öljy ja mausteet ennen paistamista. Paista 200 asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 20 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä ja kasvikset saaneet hyvän värin.
- Koristele annos yrteillä halutessasi. Syö kasvikset ja pihvit sitruunamajoneesin kanssa.