Loaded hummus ja naudanpihvit

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Hummus rikastetaan tomaatti-granaattiomenasalaatilla. Hummus on nopea valmistaa ja kun sen maustaa reippaasti mausteita sisältävällä tuorejuustolla, niin siitä ei makua puutu.


Raikas salaatti sopii hienosti hummuksen kaveriksi ja koko annoksen kruunaa hyvät pihvit. Pihvit eivät vaadi päälleen kuin ripauksen suolaa ja pippuria.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • hummus naisen annos
  • 1 prk (380/230 g) kikherneitä tölkissä

  • 150 g Meksiko tuorejuustoa (Valio Viola®)

  • 1 - 2 (1 rkl) sitruunamehua

  • 10 g oliiviöljyä

  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

  • ¼ tl suolaa

  • salaatti naisen annos
  • 2 tomaattia

  • 1 granaattiomena tai 150 g granaattiomenansiemeniä

  • 20 g oliiviöljyä

  • 2 tl punaviinietikkaa

  • mustapippuria myllystä

  • ½ dl tuoretta minttua hienonnettuna

  • naudanlihapihvit naisen annos
  • 300 g naudanpihvejä (esim. ulko- tai sisäfilettä) tai 300 g tofua

  • suolaa ja pippuria

  • hummus miehen annos
  • 1 prk (380/230 g) kikherneitä tölkissä

  • 200 g Meksiko tuorejuustoa (Valio Viola®)

  • 1 - 2 (1 rkl) sitruunamehua

  • 15 g oliiviöljyä

  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

  • ¼ tl suolaa

  • salaatti miehen annos
  • 5 tomaattia

  • 2 granaattiomenaa tai 300 g granaattiomenansiemeniä

  • 45 g oliiviöljyä

  • 4 tl punaviinietikkaa

  • mustapippuria myllystä

  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna

  • naudanlihapihvit miehen annos
  • 500 g naudanpihvejä (esim. ulko- tai sisäfilettä) tai 500 g tofua

  • suolaa ja pippuria

OHJEET

  • Ota pihvit huoneenlämpöön, Ne saavat olla huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen grillaamista, näin grillaustulos on tasaisempi.
  • Valmista sitten salaatti. Huuhtele ja puolita tomaatit. Kaavi tomaattien siemenet pois ja pilko tomaatit pieneksi kuutioksi.
  • Halkaise granaattiomena ja irrottele siemenet, tai jos käytät pakastettuja siemeniä, sulata siemenet. Siirrä tomaatit ja granaattiomenansiemenet kulhoon. Sekoita öljy, etikka ja mustapippuri joukkoon. Viimeistele mintulla ja jätä maustumaan hetkeksi.
  • Valmista hummus. Valuta ja huuhtele kikherneet. Yhdistä hummuksen ainekset ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  • Levitä hummus laakealle tarjoiluastialle. Valuta pinnalle hieman oliiviöljyä ja ripaus paprikajauhetta. Lusikoi päälle salaattia.
  • Jos käytät tofua, siivuta tofu. Kuivaa pihvien tai tofunpinnat talouspaperilla juuri ennen grillausta, pihvit ruskistuvat kauniimmin eivätkä ne tartu kiinni grilliin. Malta kuumentaa grilli riittävän kuumaksi. Jos paistat pihvit/tofun pannulla, laita ne kuumalle pannulle.
  • Kun pihvin pintaan alkaa muodostua punaista lihasnestettä, on aika kääntää pihvit. Tofun voit kääntää kun se on kauniin ruskea.
  • Mausta grillipihvit/tofu vasta kääntämisen jälkeen. Näin mausteet pysyvät paremmin pihvin pinnassa, eivätkä tipu grilliin.
  • Kun pintaan ilmestyy taas punaista lihasnestettä, ovat pihvit ”medium”, eli sisältä punertavat. Jos haluat pihveistäsi kypsemmät, pienennä grillin lämpötilaa ja jatka vielä hetki grillaamista. Nosta valmiit pihvit hetkeksi folion sisään vetäytymään ennen nauttimista, jotta niiden lämpötila ehtii tasaantua ja ne pysyvät mehukkaina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!