Paistettua maksaa vihanneshöystöllä
3
annosta1
hourToiveresepti! Meiltä on toivottu maksareseptejä ja nyt tulee ensimmäinen. Itse maksa paistuu nopeasti, mutta vihanneshöystöä kannattaa haudutella rauhassa miedolla lämmöllä, niin saat siitä ihanan pehmeää. Vihanneshöystöön voit upottaa jääkaappiin jääneitä vihannesten loppuja.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
300 g naudan maksaa tai 300 g tofua
suolaa
pippuria
10 g voita
- vihanneshöystö naisen annos
2 sipulia
100 g parsakaalia
1 porkkana
1 paprika
10 g öljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl provencale-mausteseosta
45 g majoneesia
- miehen annos
450 g naudan maksaa tai 450 g tofua
suolaa
pippuria
20 g voita
- vihanneshöystö miehen annos
3 sipulia
200 g parsakaalia
2 porkkana
1 paprika
15 g öljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 1/2 tl provencale-mausteseosta
75 g majoneesia
OHJEET
- Aloita valmistamalla vihanneshöystö. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita paistumaan öljyssä pannulle miedolle lämmölle. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi kiekoiksi. Paloittele vielä parsakaali ja papria. Lisää loput vihannekset pannulle. Anna hautua rauhassa niin kauan että ne ovat pehmenneet. Mausta suolalla, pippurilla ja provencale-mausteseoksella.
- Vihannesten kypsyessä valmistele maksa. Poista maksasta kalvot ja viipaloi maksa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Taputtele viipaleiden pinta kuivaksi ja mausta.
- Jos käytät tofua, viipaloi tofu ja kuivaa pinta. Mausta.
- Siirrä kypsät kasvikset pois pannulta ja paista maksa- tai tofuviipaleet pannulla voissa 1–2 minuuttia/puoli.
- Syö maksa tai tofu vihanneshöystön ja majoneesin kanssa.