Kukkakaalicoleslaw ja jauhelihapihvit
Annokset
3
annostaValmistusaika
30
minutesRaikas kukkakaalicoleslaw sopii upeasti pihvien kylkeen.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- kukkakaalicoleslaw naisen annos
1 pieni kukkakaali
1 porkkana
200 g kermaviiliä
30 g majoneesia
1 -2 rkl sitruunanmehua
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
- pikajauhelihapihvit naisen annos
300 g naudan jauhelihaa tai 300 g tofua
suolaa
mustapippuria
200 g kirsikkatomaatteja
- kukkakaalicoleslaw miehen annos
1 iso kukkakaali
2 porkkanaa
400 g kermaviiliä
50 g majoneesia
2 - 3 rkl sitruunanmehua
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 tl mustapippuria
1/3 tl suolaa
- pikajauhelihapihvit miehen annos
450 g naudan jauhelihaa tai 450 g tofua
suolaa
mustapippuria’’
200 g kirsikkatomaatteja
OHJEET
- Leikkaa huuhdeltu kaali pieniksi kukinnoiksi ja viipaloi ne. Suikaloi myös lehdet. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
- Pane kermaviili ja majoneesi isoon kulhoon. Mausta sitruunanmehulla, ruohosipulilla, mustapippurilla ja suolalla.
- Lisää kukkakaali ja porkkana kermaviilikastikkeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Taputtele jauhelihasta 3 pihviä. Laita pihvit pannulle ja mausta pippurilla ja suolalla. Paista kypsäksi molemmin puolin.
- Jos käytät tofua, siivuta tofu ja kuivaa pinta talouspaperilla. Paista tofu pannulla rapeaksi ja mausta.
- Syö salaatti ja pihvit tomaattien kanssa.